Soud vyhlásil úpadek společnosti Ursus

21 července 2021, 11:34

Vypadá to, že existence polského výrobce zemědělských strojů a autobusů Ursus, se chýlí ke konci. Okresní soud ve Varšavě zamítl návrh společnosti Ursus na restrukturalizaci a vyhlásil úpadek společnosti.

Traktor URSUS

Ještě v únoru to vypadalo, že je to s firmou Ursus na dobré cestě. Došlo k náhlému oživení ceny akcií společnosti, když oznámila uzavření spolupráce s korejskou společností BLF Corporation. V současné době je nálada investorů mnohem horší. Ztrácejí naději na návratnost investovaných prostředků.

Návrh na konkurz společnosti Ursus podali její věřitelé, tj. dvě banky: Getin Noble Bank a PKO BP. Soud jim vyhověl. Ačkoli rozsudek není ještě pravomocný, stává se vykonatelným dnem jeho vynesení.

Před několika měsíci podalo představenstvo společnosti Ursus u soudu ve Varšavě návrh na zahájení sanačního řízení. Společnost chtěla pokračovat v restrukturalizaci pod dohledem soudu. Ten s tím nesouhlasil a poukázal na malý pokrok v restrukturalizačních aktivitách. V každém následujícím účetním období společnost Ursus zaznamenala ztráty.

Hlavní problémy společnosti Ursus začaly již před několika lety. Jak se ukázalo, společnost se od té doby nedokázala dostat z krize, která se ještě více prohloubila.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!