Mitas uvedl na trh novou pneumatiku pro bagry EX-01

13 července 2021, 15:22

Mitas, součást skupiny Trelleborg, představuje nově vyvinutou pneumatiku EX-01 (EX odkazuje na anglický výraz pro bagr – excavator). Jedná se o první radiální pneumatiku pro kolová rypadla s nesměrovým dezénem EX-01 a zesílenou konstrukcí bočnice speciálně určenou pro dvoumontáž.

Mitas EX-01

„Pneumatiky ve dvoumontáži jsou často poškozené kamením, které mezi ně vniká. Výrobci stavební techniky doposud k ochraně plášťů používali pryžová mezikruží. U pneumatiky EX-01 je však tento problém eliminován díky zesílené bočnici, která zabezpečuje těsný kontakt mezi pneumatikami, a tím brání jejich poškození,“ vysvětluje Jaroslav Musil, produktový manažer pneumatik Mitas pro manipulační a stavební techniku.

Nový přírůstek do rodiny bagrových pneumatik je určený jak na zpevněné silnice, tak do náročného terénu tvořeného kamennou drtí či štěrkem, což na pneumatiku klade vysoké nároky. Díky celoocelové konstrukci poskytuje nová pneumatika EX-01 větší stabilitu a vysokou ochranu proti proražení.

Díky radiální konstrukci, která se u bagrových pneumatik Mitas objevuje poprvé, má pneumatika dlouhou životnost a zároveň obsluze stroje zajišťuje komfortní jízdu s nízkou spotřebou paliva. Ramenní figury nového dezénu EX-01 zajišťují účinný záběr na měkkém povrchu, přičemž větší zaplnění vzorku v jeho střední části pak zlepšuje stabilitu a hladký chod pláště na pevném podkladu.

EX-01 je určena pro globální trh a v současnosti je k dostání v rozměru 315/80R22.5 EX-01. Mitas dnes kromě EX-01 nabízí 15 dalších rozměrů diagonálních pneumatik pro rypadla v pěti dezénových provedeních, jmenovitě se jedná o EM-22, EM-23, NB 38, NB 38 Extra ML a TI-12.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!