Scania zákazníkům v České republice a na Slovensku představila novou generaci autobusů Citywide

13 července 2021, 15:11

Model Scania Citywide je prvním zástupcem nové generace autobusů Scania, který zároveň nabízí nejširší paletu pohonů na všechna aktuálně dostupná paliva. Plně elektrickou verzi si v uplynulých týdnech mohli vyzkoušet zákazníci v České republice a na Slovensku.

Scania na Slovensku

K představení nové generace autobusu Scania zákazníkům v České republice došlo 16.6. v Chrášťanech a 29.6. si ji zase v Senci mohli na vlastní oči poprvé prohlédnout i zájemci ze Slovenska. Obou akcí se zúčastnily desítky zástupců dopravních podniků. Samotné testování plně elektrické varianty modelu Citywide pak probíhalo přímo u zákazníků v jejich reálném provozu a na pravidelných linkách, kde si tak snadno ověřili, zda je tato konkrétní elektrická varianta pro jejich potřeby vhodná.

„Zkušební provoz v reálných podmínkách přinesl našim zákazníkům relevantní data a máme pozitivní zpětnou vazbu také od řidičů klasických autobusů s konvenčním spalovacím motorem,“ říká manažer prodeje autobusů Scania Lukáš Martinů.

A dodává: „Díky testování si pak zároveň mohli všichni ověřit novinky, které tato generace přináší. Nový je totiž nejen vzhled, ale také to, co se skrývá pod moderní a výrazně prosklenou karoserií.“

Scania Citywide

Zásadní je snížení provozní hmotnosti o 600 kg u vzorového modelu Citywide LE 12M. Budoucím zákazníkům to přinese nejen nižší provozní náklady, ale také vyšší přepravní kapacitu i snížení emisí CO2, což přispívá k nižší zátěži na životní prostředí. Nová je také možnost volby konkrétní délky vozidla, která může být volena vždy po 10 cm.

Zcela nový je také prostor pro cestující, který se vyznačuje vzdušným dojmem i díky výše umístěnému stropu a velkým oknům, použity jsou kvalitní materiály a je zde také řada chytrých řešení, jako například uchycení sedadel v bocích pro snadné čištění a použití materiálů v přírodních barvách.

Přestože model Citywide nabízí možnost zvolit si pohonnou jednotku na téměř jakýkoliv druh u nás dostupných paliv, je to právě jeho elektrická varianta, která může nejvíce přispět ke snížení produkovaných emisí ve městech a okolí. Svým zákazníkům proto Scania v této oblasti nabízí kompletní řešení zahrnující také dobíjecí infrastrukturu.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!