Společnost DAF představuje novou generaci modelů XF, XG a XG⁺

14 června 2021, 11:31

Společnost DAF představuje novou řadou nákladních vozidel. Nové modely XF, XG a XG+ nabízejí nejvyšší kvalitu, o 10 % lepší účinnost paliva, celou řadu pasivních a aktivních bezpečnostních prvků a další úroveň luxusu v designu nákladních vozidel. Výroba nové generace DAF začíná v říjnu.

daf xf xg

Evropská komise zavedla nové předpisy týkající se hmotností a rozměrů s cílem posunout hranice jak z hlediska snížení emisí (CO2), tak z hlediska bezpečnosti silničního provozu a pohodlí pro řidiče. Společnost DAF je prvním z evropských výrobců nákladních vozidel, který přichází s novou generací nákladních vozidel s atraktivním aerodynamickým designem a využívá tak rozšířený prostor vytvořený novými předpisy.

Model XF nové generace

Společnost DAF nyní představuje novou generaci modelu XF. Vyznačuje se zcela novou konstrukcí kabiny s prodloužením o 160 mm vpředu pro nejlepší aerodynamiku, nejvyšší energetickou účinnost a nejnižší emise CO2. Nová generace modelu XF má oproti svému předchůdci o 75 mm nižší základnu kabiny ve srovnání s  kabinou XF Super Space Cab a Space Cab. V kombinaci s velkým čelním sklem a velmi nízko posazenou linií těsnění oken to vede ke skvělému přímému výhledu. Výška pro stání se v závislosti na poloze v kabině se pohybuje mezi 1.900 mm a 2.075 mm.

Nová generace XG a XG+

Kromě modelu XF společnost DAF představuje modely XG a XG+ a vytváří tak nový prémiový segment trhu, který maximálně využívá výhod nových předpisů týkajících se hmotností a rozměrů. Vedle předního dílu prodlouženého o 160 mm jsou oba vlajkové modely vybaveny zadní částí kabiny delší o celých 330 mm, což zajišťuje nepřekonatelný prostor pro práci, pobyt a spánek. Základna kabiny modelů XG a XG+ je o 125 mm vyšší než u modelu XF nové generace. Poloplochá podlaha poskytuje optimální kombinaci snadného přístupu s pouhými 3 schůdky a skvělou polohu k sezení pro vynikající přímý výhled.

Interiér kabiny DAF XG nabízí výšku pro stání od 1.985 mm do 2.105 mm a díky prodloužení vzadu je k dispozici obrovský vnitřní prostor.

Nový model XG+ překonává všechna nákladní vozidla na trhu, pokud jde o prostor uvnitř kabiny. Výška střechy je ještě větší, což umožňuje nabídnout výšku pro stání až do působivých 2.220 mm. Tento model XG+ je skutečně špičkovým modelem řady DAF co se pohodlí týče. To vše v kombinaci s nejlepší aerodynamikou a přímým výhledem.

daf xf xg

Kvalita podle návrhu

V nové generaci DAF byly použity pouze ty nejlepší materiály. Pro konstrukci kabiny je použita lehká, vysoce pevná ocel a v celém interiéru jsou hojně používány prvotřídní měkké materiály a kůže.

Nová generace DAF byla navržena se zaměřením na kvalitu Six Sigma a vozidla podstoupila více než 20 milionů kilometrů funkčnosti, odolnosti, spolehlivosti a testování zákazníkem, aby zajistila, že nová nákladní vozidla splňují náročné standardy kvality DAF.

Základy vývoje

Nová generace vozidel DAF je plně v souladu s cíli nových předpisů EU týkajících se hmotností a rozměrů a byla navržena s plným zaměřením na hlavní kritéria vývoje: zavedení nového průmyslového standardu efektivity, bezpečnosti a pohodlí pro řidiče, aniž by byla jakkoli dotčena vynikající spolehlivost a odolnost, kterou jsou nákladní vozidla DAF proslulá.

ZDROJ: Tisková zpráva DAF

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!