Systém Kögel Telematics se stane sériovou výbavou

19 května 2021, 11:08

Kögel vydal u příležitosti virtuálně pořádaného veletrhu transport logistic ve dnech 4. až 6. května 2021 prohlášení, že výrobce vozidel od června sériově vybaví všechny vlastní typy vozidel svým telematickým systémem Kögel Telematics pro návěsy. Provozovatelé vozových parků tím dosáhnou maximální transparentnosti a naprosté kontroly nákladů.

„Toto rozhodnutí jsme učinili s ohledem na aktuální a nadcházející požadavky v oblasti návěsů. Dáváme tím našim zákazníkům do ruky účinný nástroj, jehož pomocí mohou mít neustálou úplnou kontrolu mimo jiné nad stavem vozového parku návěsů, nákladu, ale i provozních nákladů,“ vysvětluje Massimo Dodoni, ředitel pro After Market / nadstandardní služby / vývoj obchodu na mimoevropských trzích. „Tím v plném obsahu naplníme heslo naší společnosti ‚Economy meets Ecology – Because we care‘.“

Kögel Telematics přispívá ke snižování nákladů vozového parku optimalizovanými a preventivními procesy servisu a údržby, a tím umožňuje ještě hospodárnější využití vozidel. Bezvadný technický stav návěsu zajistí optimalizaci spotřeby paliva tahače. Tím dochází ke snížení emisí CO2 a škodlivin.

Díky otevřeným rozhraním systému Kögel Telematics získají například i provozovatelé smíšených vozových parků s návěsy bez problémů a přehledně všechna telematická data pro svůj vozový park – a to zcela nezávisle na preferovaném telematickém portálu.

„Pouze standardizovaná a otevřená rozhraní a kompatibilita se systémy dalších dodavatelů zaručí efektivní správu vozového parku,“ říká Dodoni.

Přístup k mnoha údajům z návěsu v reálném čase

Vlastní telematika návěsů Kögel, zvaná Kögel Telematics, je systém speciálně přizpůsobený pro návěsy Kögel. Cenově dostupná, vysoce moderní a spolehlivá návěsová telematika Kögel poskytuje přístup k údajům o EBS návěsu, poloze, chlazení, pneumatikách a návěsu v reálném čase. Díky databázi Kögel Telematics-Connectivity je možné nejen zobrazit všechny zaznamenané údaje prostřednictvím přehledného, názorného webového portálu Kögel, nebo jiných systémů správy vozového parku, ale je možné je zároveň v reálném čase importovat do stávajících procesů a různých softwarových systémů.

Tato data lze v případě potřeby vyhodnotit prostřednictvím webového portálu Kögel Telematics a všech dalších běžných systémů.

Kromě toho je možné nastavit alarmy na webovém portálu Kögel Telematics, které podle přání informují oddělení přepravy, servis nebo vedení vozového parku SMS zprávou nebo e-mailem o definovaných odchylkách v nastavených parametrech – ať už jde o odchylku vozidla od trasy (geofencing) nebo například odchylku od požadované teploty.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!