Nikola, IVECO a OGE chtějí urychlit výstavbu infrastruktury pro tankování vodíku

28 dubna 2021, 13:27

Společnosti Nikola Corporation, IVECO a OGE informovaly o podpisu prohlášení týkajícího se záměru spolupracovat na výstavbě infrastruktury pro distribuci vodíku prostřednictvím potrubní sítě z výrobních závodů do čerpacích stanic. Chtějí tak podpořit popularizaci elektromobilů s palivovými články (FCEV).

Tahač Nikola

Cílem domluvené spolupráce je přesněji definovat a určit role a odpovědnosti jednotlivých stran a formulovat nezbytná pravidla dohledu nad spoluprací, která umožní dosáhnout cílů stanovených v plánovaných závazných smlouvách.

IVECO a OGE, vlastník a provozovatel distribuční sítě zemního plynu, budou ve spolupráci s Nikolou rozvíjet vodíkovou infrastrukturu, která umožní pokrok a rozvoj v segmentu FCEV v souladu s evropskou politikou a průmyslovými potřebami. Spolupráce se zaměří především na řešení doplňování vodíku v Německu za účelem podpory evropského systému komerční dopravy. Existují také plány na vybudování bezpečných, spolehlivých a nákladově efektivních skladovacích zařízení a stanic pro doplňování vodíku do elektromobilů s palivovými články spolu s dalšími průmyslovými partnery.

Strany deklarovaly svůj závazek k rozvoji vodíkové ekonomiky a vybudování nezbytné infrastruktury pro tankování a distribuci, aby umožnily bezpečné, spolehlivé a nákladově efektivní dodávky vodíku pro uživatele komerčních nákladních vozidel.

„OGE deklaruje výstavbu infrastruktury pro přenos vodíku z výrobních závodů do kritických koncových bodů distribuce. Jsme hrdí na to, že můžeme hrát důležitou roli při rozšiřování infrastruktury pro tankování a také při dekarbonizaci ekonomiky,“ řekl Thomas Hüwener, technický ředitel OGE.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!