Společnost IVECO zahájila spolupráci na vývoji autonomních nákladních vozidel

22 dubna 2021, 16:00

Společnost IVECO, značka CNH Industrial, oznámila, že podepsala smlouvu o spolupráci se společností Plus, která navrhuje autonomní nákladní vozidla.

Podle podmínek nezávazné dohody nainstalují společnosti IVECO a Plus plně autonomní systém řízení PlusDrive na nejnovější generaci nákladního vozidla IVECO S – WAY. Součástí spolupráce bude i prozkoumání možnosti použití motoru IVECO poháněného zkapalněným zemním plynem (LNG) k pohonu společně konstruovaných nákladních vozidel.

nákladní vozidlo IVECO S - WAY

„Partnerství se společností Plus nám poskytuje vynikající příležitost k urychlení vývoje nejvyšší úrovně automatizace nákladních vozidel. IVECO již spolupracuje s vybranými společnostmi na pokročilých asistenčních systémech řidičů, ale pokud jde o autonomii úrovně 4, je nezbytné vybudovat ekosystém partnerů. Firma Plus, jako technologický lídr spolupracující s dodavateli stejného kalibru, je v tomto úsilí vynikajícím partnerem,“ říká Marco Liccardo, ředitel technologie a digitalizace IVECO.

„Jsme nadšení ze spolupráce s firmou IVECO jako s někým, kdo sdílí naši vizi bezpečnější a udržitelnější budoucnosti s autonomními kamiony. Naše týmy budou úzce spolupracovat na navrhování a implementaci autonomních nákladních vozidel, včetně modelů na zemní plyn. Globální přítomnost společnosti IVECO ve více než 160 zemích urychlí komercializaci našich řešení a lépe podpoří silné stránky naší technologie autonomního řízení,“ uvedl Shawn Kerrigan, COO a spoluzakladatel společnosti Plus.

Společnost Plus se sídlem v Silicon Valley již nyní využívá plně autonomní technologii řízení, která umožňuje autonomní komerční dopravu ve větším měřítku.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!