Bridgestone vylepšuje trvale udržitelnou městskou mobilitu hospodárnou a odolnou pneumatikou U-AP 002 pro autobusy

14 dubna 2021, 14:48

Bridgestone uvádí na trh svou novou vlajkovou loď v segmentu městských autobusů, pneumatiku Bridgestone U-AP 002. Nástupce pneumatiky U-AP 001 snižuje spotřebu paliva a emise výfukových plynů v husté městské dopravě díky nižšímu valivému odporu. Větší odolnost pneumatiky navíc prodlužuje její životnost. Výsledkem je pneumatika, která umožňuje snížit celkové náklady TCO.

Řešení jedinečných výzev v městské mobilitě

Bridgestone U-AP 002Trvalou udržitelnost a hospodárnost městských autobusů zvyšuje pokrok ve vývoji alternativních pohonů včetně elektrických a zavádění stále přísnější legislativy pro ochranu životního prostředí. Tyto změny však zvyšují očekávání a požadavky fleetových manažerů ohledně pneumatik. Bridgestone proto vyvinul pneumatiku U-AP 002, která je připravena na jedinečné výzvy v městské mobilitě.

Pneumatika Bridgestone U-AP 002 obdržela za svůj valivý odpor hodnocení B, a přispívá tak ke snižování spotřeby paliva a emisí. Nová vrcholná pneumatika nabízí také o 9 procent delší životnost(v porovnání s předchozí pneumatikou). Pneumatika se vyznačuje mimořádnou odolností díky tlusté výztuze a účinné ochraně bočnic a robustní kostře. Její životnost lze navíc několikrát prodloužit protektorováním. Kombinací uvedených prvků vznikla pneumatika s dlouhou životností, která snižuje celkové náklady TCO na ujetý kilometr.

Bridgestone U-AP 002 má o 200 kg vyšší nosnost, což je zásadní požadavek u elektricky poháněných autobusů, a může se používat na řízených nápravách s nosností osm tun. Pneumatika Bridgestone U-AP 002 snižuje ve městech nejen emise CO2, ale také emise hluku. V porovnání s předchůdcem má o 2 dB nižší vnější hlučnost. Nová vrcholná pneumatika kromě toho poskytuje bezpečnost a pocit jistoty po celý rok. Symbolem horského štítu a sněhové vločky a označením M+S dokládá, že je připravena i na zimní podmínky.

Provozní vlastnosti pro popojíždění v městské dopravě

Pneumatika Bridgestone U-AP 002 pro městské autobusy vděčí za své zdokonalené provozní vlastnosti různým vylepšením a inovacím v konstrukci dezénu a složení směsi. Nový dezén pneumatiky s uzavřeným vzorem zajišťuje ve spojení s optimalizovanou geometrií lamel lepší provozní vlastnosti v městských podmínkách. Dezén s uzavřeným vzorem umožňuje při jízdě ve městě přenášet vyšší točivé momenty. Nová geometrie lamel chrání pneumatiku za jízdy před působením bočních sil. Kombinace těchto prvků účinně brání nepravidelnému opotřebení pneumatiky U-AP 002, snižuje její hlučnost i valivý odpor a prodlužuje životnost.

Nová vlajková loď v segmentu městských pneumatik obdržela vylepšenou pryžovou směs z prémiových materiálů. Vysoký obsah siliky v povrchové vrstvě běhounu snižuje valivý odpor, prodlužuje životnost a zvyšuje adhezi na mokru. Další výhodou pneumatiky Bridgestone U-AP 002 je nová technologie odvádění vody ze stopy, která zahrnuje centrální drážku pro účinnější odtok vody. Pneumatika díky tomu dosahuje vynikající adheze i na mokrém povrchu.

Uvedení na trh v dubnu 2021

Pneumatika je k dispozici od 1. dubna 2021 v hlavním rozměru 275/70 R 22,5.

V průběhu letošního roku bude nabídka rozšířena o další tři rozměry – 245/70 R 19,5, 215/75 R 17,5 a 315/60 R 22,5. V roce 2022 bude následovat rozměr 265/70 R 19,5. Na konci roku 2021 bude uveden na trh také předvulkanizovaný běhoun U-AP 002 v rozměru 275/70 R 22,5, který je součástí programu „Total Tyre Care“ společnosti Bridgestone.2

Všechny pneumatiky Bridgestone U-AP 002 pro kola s průměrem ráfku 22,5 palce budou vybaveny systémem RFID umožňujícím elektronické sledování stavu pneumatiky.

„Městská mobilita čelí různým výzvám, například požadavkům na snižování emisí CO2 a hluku v centrech měst – a my investujeme tak, abychom pomáhali tyto výzvy vyřešit,“ řekl Mark Tejedor, viceprezident společnosti Bridgestone EMIA, odpovědný za pneumatiky pro originální výbavu a náhradní spotřebu. „Veřejná autobusová doprava je neoddělitelnou součástí městského ekosystému. Máme proto velkou radost, že můžeme představit pneumatiku, která pomáhá v boji s těmito různými problémy na všech frontách. Prodloužená životnost, nižší spotřeba paliva, nižší emise CO2, nižší hlučnost a nižší celkové náklady TCO – to jsou přínosy, které bude nová pneumatika mít pro naše zákazníky, životní prostředí a život ve městech.“

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!