Firma EUROPART obdržela pečeť TOP 100 za úsilí k inovační aktivitě v obchodě

24 února 2021, 12:47

Při letošní soutěži v oblasti inovací TOP 100 byla společnosti EUROPART poprvé udělena pečeť TOP 100. Toto ocenění uděluje porota středně velkým firmám s mimořádně inovativními aktivitami.

TOP 100 pro EUROPART

„Toto cenné ohodnocení potvrzuje udržitelnou inovativní sílu společnosti EUROPART – a to dokonce vědecky dokázanou“, s radostí komentuje ocenění Olaf Giesen, CEO společnosti EUROPART. „Dík patří především našemu týmu motivovaných a kompetentních zaměstnanců, kteří každý den s vycházejí vstříc potřebám našich zákazníků.“

Při pořádání soutěže prošla společnost EUROPART vědeckým výběrovým řízením. Z pověření společnosti Compamedia, zřizovatele soutěže v oblasti inovací TOP 100, zkoumal vědec v oboru inovací profesor Nikolaus Franke a jeho tým inovativní sílu společnosti. Odborníci na výzkum použili téměř 120 testovacích kritérií z pěti kategorií: vrcholový management podporující inovace, inovační klima, inovační procesy a organizace, vnější orientace/otevřená inovace a úspěch inovací. Přitom vědci zkoumali, zda jsou inovace výsledkem plánovaného postupu nebo produktem náhody. Navíc posuzovali, zda a jak se příslušná řešení prosazují na trhu. Z důvodu aktuální situace se přitom hodnotil i speciální faktor, a to reakce společnosti na koronakrizi.

Digitalizace v EUROPART již před pandemií

Digitalizace je ve společnosti EUROPART již mnoho let nejvyšší prioritou. Nepřetržitým vývojem a novými inovativními přístupy například při online objednávání dílů by se přitom měly zjednodušovat a urychlovat nejen procesy. Zejména je v popředí vývoj užitečných funkcí pro zákazníky. Online objednávací a poradenský systém EWOS ve své nejnovější fázi vývoje nabízí rychlou a spolehlivou identifikaci dílů pomocí čísel podvozků. Uživatel má navíc možnost jednoduše porovnávat zboží, vypočítat ceny, vyhledat údaje vozového parku, jakož i faktury a dodací listy v reálném čase. Kromě toho mají zákazníci v systému EWOS k dispozici návody na opravu, pracovní normativní časy, údržbové plány, kontrolní a nastavovací hodnoty. Mobilní verze pro smartphony slouží zároveň jako skener zboží a nabízí další praktické funkce, jako např. odesílání fotografií.

360° filmové studio pro online prezentaci výrobku, školení a konference

Pomocí své nejnovější inovace udělala společnost EUROPART další velký krok směrem k digitálnímu prodeji, a tedy směrem k budoucnosti. Tak společnost v Hagenu sází na moderní 360° filmové studio s prezentační plochou Show-Trailer. Profesionální studio je vybavené plátnem s LED diodami po obvodu a umožňuje přenosy živého vysílání pomocí 24 různých poloh kamery. Toto inovativní zařízení je tím vhodné pro pořádání digitálních akcí, jako jsou prezentace výrobků, prodejní jednání s připojenými konferenčními místnostmi, dialogy managementu se zaměstnanci a zákazníky v celé Evropě. Se svými množnostmi doplňuje 360° studio i online objednávací a poradenský systém EWOS.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!