Data Venture Accelerator od společnosti ZF zrychluje Data Business

13 ledna 2021, 15:17

Big data se rychle stávají novou měnou v globálním podnikání. Využití síly dat do skutečných produktů a služeb, které přinášejí hodnotu jak prodejcům na trhu, tak koncovým spotřebitelům spolu s dalšími subjekty jako jsou vlády, pedagogové a poskytovatelé služeb, má obrovský potenciál a je velkým příslibem pro budoucí mobilitu. Díky datům může být efektivnější, bezpečnější a pohodlnější pro všechny.

Data Venture Accelerator od ZF

ZF se zajímá o obchodní modely založené na datech v oblastech telematiky nákladních vozidel a větrné energie. Společnost ZF s daty, která již mobilitu budoucnosti pohánějí, je připravena čelit výzvám dalšího vývoje. Spolu s tím je připravena na rozvinutí byznysu založeného na datech, a to díky programu Data Venture Accelerator.

Data Venture Accelerator je globální centrum v rámci organizace ZF Innovation & Technology. Bylo založené za účelem rozšíření produktů, které úspěšně prokázaly technologickou realizovatelnost – od ověřených inovativních konceptů až po vyspělé dataprodukty.

„Společnost ZF zaznamenala velký úspěch při inovaci cenných digitálních a datových iniciativ a nyní chceme tyto přístupy rozšířit do rozsáhlých obchodních nabídek,“ řekl Dr. Drik Walliser, Senior Vice President Corporate R&D, Innovation and Technology. „S Data Venture Accelerator jsme vyvinuli funkční model, který umožní, aby se tyto iniciativy rychleji a efektivněji promítly do nabídky produktů, které splní potřeby našich zákazníků a společnosti.

Data Venture Accelerator má tři hlavní prvky:

Venture „Speedboats“ – Nezávislé, autonomní, multidisciplinární týmy založené za účelem urychlení rozvoje podnikání s inkubovanými daty na trh. Jsou provozovány jako start-up společnosti a jsou řízeny správou podobnou rizikovému kapitálu.

Data Business Centers of Excellence (CoE) – Odborné zdroje pro zajištění důsledného uplatňování procesů, metod a nástrojů na každý z Venture „Speedboats“.

Joint Market Team – Tým odborníků na produktový trh ZF spolu s experty specializovanými na trh data business, kteří budou spolupracovat na řešení potřeb stávajících i nových zákazníků.

Inteligentní používání stávajících dat

Jelikož stále více a více komponentů ve vozidlech je vybaveno senzory a stávají se „chytrými“ komponenty, stávají se samotná vozidla obrovským zdrojem dat – protože senzory shromažďují data záměrně. Tato data mohou pomoci učinit mobilitu bezpečnější, efektivnější a pohodlnější.

ZF jako dodavatel systémů se softwarovou a datovou kompetencí již pro tento účel vytvořila inovativní ekosystém – a Data Venture Accelerator pomůže data business značně urychlit.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!