Společnost Kögel představuje nápravu návěsu Kögel NOVUM

16 prosince 2020, 15:55

Náprava návěsu Kögel NOVUM – zkráceně KTA NOVUM – je revoluční řešení podvozku od této firmy z Burtenbachu, které nabízí optimalizovanou verzi úspěšné nápravy návěsu Kögel. Inženýři se zde zaměřili na vývoj cenově výhodného a spolehlivého agregátu nápravy, který je dokonale přizpůsobený potřebám zákazníků a návěsům generace NOVUM.

Náprava návěsu Kögel NOVUM

Společnost Kögel ručí za dlouholeté odborné znalosti a nejvyšší inženýrské umění. Bavorský výrobce návěsů to opětovně dokazuje vývojem nápravy návěsu Kögel NOVUM. Požadavek přitom zní: nekompromisní kvalita, vysoká ekonomičnost a co nejsnazší údržba. Váhově optimalizované konstrukční díly navíc podporují úsporu paliva, a tím i minimalizaci ekologické stopy dopravy. Zcela ve smyslu motta společnosti Kögel „Economy meets Ecology – Because we care“. Neboť společnost Kögel se plně zaměřuje na zákazníka a jeho potřeby.

Držák nápravy je konstruován tak, aby absorbované síly optimálně vedl do podélného nosníku. Nově navržené pryžokovové pouzdro s asymetrickým tvarem dále podporuje přenos síly z ramena do držáku nápravy, který je šetrný k materiálu. Díky této interakci je návěs zároveň enormně zatížitelný a bezpečný.

Iinženýři ze společnosti Kögel se rozhodli pro váhově optimalizovanou jednopístovou brzdu v kombinaci s držákem třmene kotoučové brzdy s povrchovou úpravou KTL a s obzvláště robustními brzdovými destičkami a brzdovými kotouči. Osvědčená povrchová úprava KTL pro ochranu před korozí a odletujícími kamínky se ostatně nachází téměř u všech dílů lehkého a vysoce stabilního podvozku a přispívá k optimální životnosti.

Včetně ochrany životního prostředí

„Economy meets Ecology – Because we care“ – tohle motto je závazkem také vůči životnímu prostředí. Společnost Kögel snížila u KTA hmotnost: lehčí brzdy, přímé upnutí nápravové trubky ramenem a dva vodicí čepy místo čtyř umožňují cílené vynechání konstrukčních dílů a citelně tak redukují celkovou hmotnost podvozku oproti první generaci náprav pro návěsy Kögel. Z toho vyplývá nižší spotřeba pohonných hmot, což vede k nižším emisím CO2. Výsledek tak potěší peněženky zákazníků a zároveň i životní prostředí.

Veškeré náhradní díly KTA NOVUM jsou k dispozici prostřednictvím e-shopu Kögel Parts. Vedle pohodlného objednání on-line je navíc celá řada evropských servisních partnerů a autoservisů vybavena nejběžnějšími náhradními díly, které jsou důležité pro jízdu. Tím je zamezeno zbytečně dlouhým prostojům a návěs je i ve vážném případě opětovně připraven k použití obratem ruky.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!