Společnosti ZF a Sioen získaly prestižní ocenění za inovaci, která bojuje proti krádeži nákladu

7 října 2020, 18:48

Společnosti ZF a Sioen Industries se svou novou inovací zvítězily v kategorii telematiky přívěsů na vysoce hodnocených výročních cenách Telematik Markt v Německu. Inovace řeší rostoucí zátěž dopravců v souvislosti s krádežemi nákladu. Ocenění odráží úspěch nové divize ZF Commercial Vehicle Control Systems, která vznikla v důsledku nedávné akvizice společnosti WABCO, a která spojuje její odborné znalosti s belgickou společností Sioen.

Zabezpečení nákladu od ZF (WABCO)

Spolupráce společností ZF a Sioen představuje inovativní řešení „Detector“ s vylepšenou verzí technologie Sioen Dynatex PROTECTOR, jíž je inteligentní vícevrstvá plachta s vodivými vrstvami, jíž lze osadit i na vrata přívěsu, střechy a bočnice. Řešení napájí TX-TRAILERGUARD™, pokročilé řešení Fleet Management Solution (FMS), dostupné pod značkou Transics, které optimalizuje zabezpečení přívěsu prostřednictvím zvýšené konektivity mezi přívěsem a kabinou.

Alarm se automaticky spustí vždy, když dojde k manipulaci s plachtou, přičemž řidič je upozorněn zvukovým nebo vizuálním upozorněním v kabině. Výstraha se také přenáší do kanceláře správce vozového parku v reálném čase prostřednictvím TX-CONNECT™ značky Transics.

Když je tento nový produkt kombinován s WABCO ELB-Lock® OptiLock™, pokročilým bezdrátovým elektronickým řešením zámků, který umožňuje vzdáleně živě sledovat a spravovat přístupy k přívěsu, mohou vozové parky dále zlepšovat svou schopnost kontrolovat případná narušení nákladového prostoru v reálném čase.

Detector společnosti Sioen je již plně funkční řešení, které bylo důkladně testováno řadou předních vozových parků.

„Je nám velkou ctí, že jsme byli oceněni touto špičkovou cenou za telematiku přívěsů, protože jsme účinně propojili všechny naše inovace a odborné znalosti se společností Sioen tak, abychom dosáhli velmi praktického řešení,“ řekl Nick Rens, EVP, prezident EMEA – ZF Commercial Vehicle Control Systems. „Rostoucí problém krádeží nákladu je významnou výzvou pro celý průmysl užitkových vozidel, který již v Evropě čelí mnoha dalším tlakům. ZF je plně odhodlána používat svou technologii k řešení tohoto nákladného trendu pro podporu našich zákazníků. Chceme přinášet vyšší úroveň bezpečnosti a zabezpečení v celém odvětví dopravy zboží užitkovými vozidly.“

„Zhruba 86 % evropských případů krádeží v oblasti užitkových vozidel souvisí s nákladem. Kromě narušení dodavatelského řetězce našich zákazníků má krádež nákladu značný nepříznivý dopad i na majitele vozových parků související s poškozením vozidla a prostoji. Se společností Sioen Industries jsme udělali zásadní krok vpřed v boji proti tomuto trendu a ocenění Telematik Award tím uznává, že správně řešíme další klíčový průmyslový problém,“ řekl Peter Bal, Business Leader Digital Customer Services EMEA ve společnosti ZF Commercial Vehicle Control Systems.

„Spojením našich sil se společností ZF vzniklo jedinečné řešení typu „vše v jednom“, na které jsme velmi hrdí, protože jsme nyní získali jedinečné uznání za pomoc dopravcům v oblasti pokročilé ochrany nákladu jejich zákazníků,“ dodal Frederik Vroman, manažer prodeje z obchodního rozvoje společnosti Sioen.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!