Vybrané mýtné v dubnu meziročně kleslo o 19 % na 746,4 mil. Kč

13 května 2020, 14:54

V dubnu 2020 předepsal CzechToll dopravcům za jízdu po zpoplatněných komunikacích mýtné v souhrnné výši 746,4 milionů korun. Meziroční pokles vybraného mýtného překročil 19 procent. Intenzita dopravy klesala rovnoměrně na dálnicích i zpoplatněných silnicích I. třídy.

Na výši výběru mýtného se v dubnu naplno projevil pokles autobusové i těžké nákladní dopravy související s pandemií nemoci COVID-19. I proto v návaznosti na rozhodnutí vlády ČR ze dne 30. března 2020 správce mýtného zavedl od začátku dubna pro dopravce úlevu v podobě prodloužené splatnosti faktur za projeté mýtné pro 5,5 tisíce vozidel registrovaných v režimu následného placení s bankovní zárukou. Pro dalších téměř 200 tisíc vozidel se podařilo prodloužení splatnosti na 90 dní vyjednat s vydavateli tankovacích karet.

„Rádi bychom vydavatelům tankovacích karet poděkovali za snahu pomoci. Technicky dokázalo implementovat změny 11 vydavatelů, přes které je registrováno do systému téměř 200 tisíc vozidel,“ uvedl Petr Chvátal, provozní ředitel společnosti CzechToll.

Detailní podmínky zavedených úlev naleznou dopravci na oficiálních stránkách systému elektronického mýtného.

Přes pokles intenzity dopravy i nadále roste počet vozidel registrovaných do tuzemského elektronického mýtného systému. Na přelomu dubna a května překročil počet vydaných palubních jednotek hranici 400 tisíc kusů. Registrováno bylo více než 465 tisíc vozidel.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!