IVECO, FPT Industrial a Nikola Corporation zahajují partnerskou spolupráci s cílem dosáhnout dopravy s nulovými emisemi

9 prosince 2019, 10:48

Značka IVECO, FPT Industrial a Nikola Corporation představila rozsah a plány dohody o společném podniku a spolupráci uzavřené s cílem urychlit transformaci průmyslu směrem k emisní neutralitě těžkých nákladních vozidel třídy 8 v Severní Americe a Evropě přijetím technologie palivových článků.

Toto přichází tři měsíce poté, co 3. září společnost CNH Industrial oznámila strategické partnerství s Nikola, součástí je i značka užitkových vozidel IVECO a divize FPT Industrial.

Nikola Tre

Hlavním cílem dohody je využití odborných znalostí partnerů pro úspěšné nasazení těžkých nákladních vozidel s nulovými emisemi a tím rozšíření průmyslu o tento nový obchodní model.

Spolupráce zahrnuje vytvoření evropského společného podniku pro vývoj a distribuci kabinových nákladních vozidel s vodíkovými palivovými články a elektrickými bateriemi pro evropský trh. Nikola poskytne své špičkové odborné znalosti z oblasti palivových článků a pokročilé technologie. IVECO společně s FPT Industrial přispěje svými technickými a výrobními znalostmi k industrializaci nákladních automobilů s palivovými články a bateriemi.

IVECO, FPT Industrial a Nikola zahájili vývoj prvního nákladního automobilu ve společném podniku: bateriový elektrický Nikola TRE, který je založen na nové platformě IVECO S-WAY a integruje technologii nákladního vozidla Nikola, ovládání a infotainment. Očekává se, že testování bude zahájeno v polovině roku 2020, přičemž veřejné uvedení na evropský trh je naplánováno na výstavu užitkových vozidel IAA 2020. Prodej a poprodejní podpora Nikola TRE bude poskytována rozsáhlou evropskou dealerskou sítí IVECO.

Spolupráce byla započata na akci konané v Turíně. Přítomni byli Hubertus M. Mühlhauser, generální ředitel CNH Industrial, Gerrit Marx, prezident CNH Industrial pro průmyslová a speciální vozidla, Annalisa Stupenengo, prezidentka CNH Industrial Powertrain, Trevor Milton, generální ředitel Nikola a Mark Russell, prezident Nikola.

“3 2 1 0” – Odemkněte další úroveň: téma události, schůzka s budoucností s nulovými emisemi

Téma zahajovací akce „3 2 1 0“ shrnuje společný podnik: Tři, jako v Nikola TRE, první inovativní produkt společného podniku; dvě společnosti – Nikola a CNH Industrial – se spojí do jednoho partnerství sdílejícího konečný cíl dosáhnout nulových emisí.

V rámci této akce si partneři domluvili schůzku s budoucností a poskytnou hostům přístupový kód pro odemknutí další úrovně, kde najdou nákladní vůz budoucnosti s nulovými emisemi.

Uvedení na trh bylo zahájeno v Officine Grandi Riparazioni (OGR), působivém průmyslovém místě v Turíně, na akci organizované ve spolupráci se společností Filmmaster Events. Večer vyvrcholil překvapujícím odhalením vozu nové generace s nulovými emisemi jako architektonického výtvoru a byla odhalena maketa vozu Nikola TRE.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!