Goodyear uvádí na trh řadu nákladních pneumatik OMNITRAC Heavy Duty pro vozidla v náročném provozu

4 prosince 2019, 10:54

Společnost Goodyear uvádí na trh řadu nákladních pneumatik OMNITRAC Heavy Duty pro nákladní vozidla, která pracují ve smíšeném provozu ve velmi náročných podmínkách; nabízí vyšší odolnost, výkonnost, kilometrový proběh a záběr za všech povětrnostních podmínek.

Nová řada byla vyvinuta speciálně pro sklápěčky a další těžká nákladní vozidla, která na krátké vzdálenosti využívají veřejné komunikace, ale převážně pracují v náročných podmínkách nezpevněných cest, jako jsou staveniště, doly a lomy. Nová řada přichází na trh se zárukou Goodyear OMNITRAC, která kryje náhodné neopravitelné poškození, a 100% zárukou přijetí kostry k protektoraci.

Goodyear OMNITRAC Heavy Duty„Loni jsme uvedli na trh naše nové pneumatiky OMNITRAC S a D, které byly vyvinuty speciálně pro vozidla provozovaná ve smíšeném režimu, ale s převahou provozní doby na silnici. Řada Goodyear OMNITRAC Heavy Duty je určena pro vozidla provozovaná naopak převážně na místech s náročným terénem, která však rovněž na kratší vzdálenosti musejí využívat běžné silnice. A Goodyear ORD je zavedená řada našich off-roadových pneumatik, která nabízí vynikající trakci v těch nejextrémnějších podmínkách,“ řekl Maciej Szymanski, ředitel marketingu obchodní jednotky nákladních pneumatik Goodyear v Evropě.

Nyní tak nabízíme celé spektrum inovativních produktů pokrývající veškeré pracovní nasazení od dálnic až po velmi náročné pracovní prostředí. Ucelená nabídka je doplněna individuálně nastavitelnými chytrými řešeními a podporou spolehlivé sítě Truck Force jako integrální součásti naší nabídky na míru střižených služeb pro vozové parky Goodyear Total Mobility.”

Nové pneumatiky OMNITRAC Heavy Duty byly navrženy tak, aby si poradily s ostrými kameny, mokrým povrchem a zablácenými cestami, prudkým stoupáním i výmoly, ale také s pracovním nasazením vyžadujícím vysoký točivý moment, jako u pneumatik řízené nápravy na vozidlech s hydrodynamickým pohonem. Nabízejí vynikající trakci v náročných aplikacích smíšeného provozu, kterou doplňují o vyšší palivovou účinnost a konektivitu.

Goodyear OMNITRAC Heavy DutyVe srovnání s pneumatikami předchozí řady OMNITRAC MSS II a MSD II poskytují nové pneumatiky vyšší výkonnost, pokud jde o odolnost vůči zadržování kamínků, odlamování a odštěpování, konektivitu a dlouhou životnost; hodnoty valivého odporu a palivové účinnosti se přitom konstruktérům podařilo zachovat nebo i dále zlepšit v souladu s nově navrhovanou legislativou. Označení pneumatik symbolem sněhové vločky ve skalním masivu 3PMSF dokládá vyšší stupeň výkonnosti v zimním období a to, že pneumatiky vyhovují stále přísnějším legislativním předpisům pro zimní pneumatiky.

Návěsové pneumatiky

Nové OMNITRAC S a D Heavy Duty doplňují návěsové pneumatiky Goodyear OMNITRAC MST II 385/65R22.5 a 445/65R22.5 a nabízejí vysoký kilometrový proběh a lepší trakci při použití na silnici mimo ni, vynikající odolnost vůči poškození a vysokou stabilitu.

Delší provozuschopnost

Správná údržba stejně jako přesné monitorování stavbu pneumatik v reálném čase hraje v náročných podmínkách, kterým jsou vozidla ve smíšeném provozu vystavena, zásadní roli. Výkonnost pneumatik nové řady OMNITRAC Heavy Duty lze dále optimalizovat a zbavovat tak správce vozových parků zejména v odlehlých místech a obtížných podmínkách starostí díky systému Goodyear TPMS.

Goodyear OMNITRAC Heavy DutyDíky pokročilé telematice a unikátním algoritmům společnosti Goodyear může toto řešení konstantně monitorovat pneumatiky a poskytovat okamžitá varovná hlášení v případě, že by tlak v pneumatikách nebo teplota pneumatik překročily přijatelné parametry. Výsledkem může být o 15 % delší doba provozu a o 85 % nižší počet nehod spojených s pneumatikami, což má pro provozovatele pozitivní efekt v podobě delší doby provozuschopnosti a snížení nákladů na opravy a prostoje.

Koncept vícenásobného života

Všechny pneumatiky OMNITRAC jsou jak prořezávatelné, tak protektorovatelné a byly vyvinuty na základě konceptu „Multiple Life Concept“ – to dovoluje vozovým parkům co nejlepší možnosti jejich využívání a představuje přínos v podobě snížení kilometrových nákladů a omezování uhlíkové stopy.

OMNITRAC HEAVY DUTY – Rozměry

Již při uvádění na trh řada pokrývá nejoblíbenější rozměry používané v náročných podmínkách na silnici i mimo ni.

OMNITRAC HEAVY DUTY – Rozměry

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!