Continental vydává přehled evropských předpisů o používání zimních pneumatik pro sezónu 2019/2020

25 září 2019, 13:05

Společnost Continental  opět vydává pomůcku pro provozovatele vozových parků, která jim pomůže dodržet nejnovější evropské předpisy týkající se zimní výbavy nákladních vozidel a autobusů.

Najdete ji na internetových stránkách Continentalu. Přehled je rozdělen podle zemí a u každé je uvedeno, jaké pneumatiky zde budete dle evropských předpisů v zimním období potřebovat.

Zimní příprava firmy ContinentalV sezóně 2019/2020 získávají pneumatiky označené alpským symbolem v několika zemích větší význam. S ohledem na změny legislativy společnost Continental dokončuje přizpůsobení svého výrobního programu novým předpisům. Nyní jsou veškeré pneumatiky pro nákladní vozy a autobusy pro řízenou i hnanou nápravu v rozměrech 17,5”, 19,5” a 22,5” k dispozici ve variantě s alpským symbolem.

M+S, alpský symbol nebo symbol sněhové vločky. Co vlastně označuje zimní pneumatiku?

Pokud chcete zajistit bezpečnost a optimální trakci vozidla na mokré nebo zledovatělé vozovce, společnost Continental doporučuje za náročných zimních podmínek vybavit nákladní automobily a autobusy zimními pneumatikami na řízené i hnané nápravě. Specializované portfolio zimních pneumatik Continental označené symbolem vločky na boku pneumatiky snadno překonává pneumatiky s označením M+S a také výrazně překračuje požadavky certifikace označení alpským symbolem.

Alpským symbolem lze pneumatiky označit po úspěšně provedené standardní zkoušce definované v předpisu OSN č. 117 a po provedení srovnávací zkoušky brzdění a záběru pneumatik na zasněžené vozovce v zimním období. Pneumatiky označené zkratkou M+S (bláto a sníh) mají vzorek nebo konstrukci, které vykazují lepší provozní parametry při jízdě na sněhu než u standardních pneumatik. Označení M+S není výsledkem přesně stanoveného zkušebního postupu.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!