Do testování vodíkových autobusů Solaris se zapojuje více měst

18 září 2019, 11:44

Po červnové premiéře vodíkového Solaris Urbino 12 na summitu veřejné dopravy UITP ve Stockholmu byl tento autobus posledních několik týdnů testován dopravci v Rakousku a Itálii. Nyní se do testování chce zapojit také Německo.

Testování vodíkových autobusů Solaris

Nejnovější autobus Solaris se setkal s velkým zájmem mezi potenciálními zákazníky, o čemž svědčí i poptávka po testech autobusů, které probíhají v několika evropských městech. V srpnu byl Solaris Urbino 12 představen nejprve v Rakousku v Štýrském Hradci a v Klagenfurtu a poté v italském městě Bolzano. V příštích týdnech se vozidlo dostane do Německa k provozovatelům veřejné dopravy ve Frankfurtu, Kolíně nad Rýnem a Wuppertalu.

Během červnového summitu UITP podepsali zástupci společností Régie Autonome des Transports Parisiens (RATP) a Solaris smlouvu o pronájmu a zkouškách vodíkových autobusů hned po odhalení vozidla. V roce 2020 bude dopravce odpovědný za řízení veřejné dopravy v Paříži testovat autobus v pravidelném provozu po dobu několika týdnů.

Solaris Urbino 12 také získal svého prvního kupce. Dopravce SASA Bolzano v Itálii objednal na konci května 12 jednotek autobusu, s dodávkou plánovanou na konec roku 2021.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!