Timocom představil komplexní systém chytrých aplikací pro logistiku

9 července 2019, 10:16

Timocom chce dopravním a logistickým firmám usnadnit přechod do éry digitalizace. Na veletrhu Transport logistic 2019 v Mnichově představil tento poskytovatel IT řešení komplexní systém skládající se z nových aplikací, rozhraní a partnerů.

Timocom systém

Tento systém pomáhá pracovníkům v logistice s digitalizací na všech úrovních procesu přepravy.

„Chceme, aby inovace, které naše zákazníky posunou každý den o kousek dál, byly stejně dostupné jako elektřina ze zásuvky“, říká Gunnar Gburek, mluvčí společnosti Timocom. 

Timocom naplňuje svou vizi – vytvořit logistiku bez výzev – a rozšiřuje svůj nový systém pro chytrou logistiku. Svou největší evropskou burzu nákladů a volných vozů, která je součástí systému, doplňuje o inovativní digitální aplikace, jako je například správa objednávek.

Firma chce do roku 2030 investovat do rozšiřování svého systému zhruba 100 milionů euro a počet svých zákazníků v tomto období zdvojnásobit na 100.000. V rámci další internacionalizace má počet zaměstnanců v následujících jedenácti letech vzrůst o 300 na celkových 800 pracovníků.

Smart API umožňují výměnu dat se systémem pro chytrou logistiku

Nová rozhraní usnadňují firmám přístup k systému pro chytrou logistiku. Přes takzvané „Smart API“ se zákazníci mohou se systémem propojit prostřednictvím logistického softwaru, který již používají. K jednotlivým aplikacím pak přistupují přes jedno jediné rozhraní. Firmy se tak například mohou prostřednictvím Smart API Objednávky přeprav spojit s více než 43.000 potenciálních obchodních partnerů v systému a zasílat nebo přijímat objednávky přeprav ze svého vlastního logistického softwaru.

Sdílení dat s partnery v síti

Součástí systémového směřování je integrace silných partnerů. Renomované společnosti Cargoclix a Krone Telematics jsou dalšími dvěma partnery Timocom, s nimiž lze prostřednictvím systému sdílet GPS údaje o trase. Zadavatelé, kteří Timocom používají, tak mohou plánovat, řídit a optimalizovat přepravy na základě reálných časových údajů. V systému pro chytrou logistiku je nyní v celé Evropě integrováno již 246 poskytovatelů telematiky. Novými partnery jsou navíc poskytovatelé logistických softwarů Doll + Leiber, Lavid Software, Transdata, C-Informationssysteme a Logistiqo.

Nová úvodní stránka systému s uživatelsky přívětivým ovládáním

Viditelným znakem nové systémové éry u Timocom je kompletně přepracovaná a nově strukturovaná úvodní stránka, která umožňuje přístup do různých chytrých nástrojů. Úvodní stránka umožní více než 130.000 uživatelů snadný pohyb v rozmanitém systému a jednoduchý přístup k požadovaným aplikacím.

„Nová úvodní stránka systému je mnohem přehlednější a intuitivnější, neboť se cíleně zabývá různými skupinami uživatelů a jejich potřebami,“ vysvětluje Pélagie Mepin, marketingová ředitelka Timocom.

Firmy tak mohou přímo přepínat například mezi aplikacemi pro správu výběrových řízení, optimalizaci tras nebo sledování.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!