Bridgestone představuje pneumatiku COACH-AP 001 pro hospodárnou a komfortní jízdu

18 června 2019, 8:59

Bridgestone, největší světový výrobce pneumatik a gumárenských produktů, představuje COACH-AP 001, první pneumatiku vyvinutou pro specifické požadavky dálkových autobusů.

Pneumatika Bridgestone COACH-AP 001 je nákladově efektivní volbou pro manažery vozových parků s dálkovými autobusy. Díky dobrým hodnocením valivého odporu, vnější hlučnosti a vysoké úrovni provozních vlastností na mokru i v zimních podmínkách maximalizuje komfort bez kompromisů v oblasti bezpečnosti.

Odpověď na výzvy v odvětví osobní dopravy

Bridgestone představuje pneumatiku COACH-AP 001Provozovatelé dálkových autobusů čelí náročným požadavkům, kladeným na odvětví osobní dopravy. Kromě minimalizace provozních nákladů musí zajistit nejvyšší úroveň bezpečnosti silničního provozu, a to v kombinaci se stále přísnějšími evropskými limity emisí CO2 a hlučnosti. Bridgestone s ohledem na tyto výzvy, jimž čelí provozovatelé dálkových autobusů, představuje pneumatiku COACH-AP 001 s vyspělými technologiemi, která nabízí flotilám dálkových autobusů hospodárnost, bezpečnost a komfort.

Nová generace pneumatik Bridgestone COACH-AP 001 pro dálkové autobusy používá nově vyvinutý dezén s nízkým valivým odporem. Hodnocení B na informačním štítku EU v kategorii hospodárnosti přispívá ke snižování emisí CO2 i celkových nákladů na provozování vozového parku.

Instituce EU požadují po automobilovém průmyslu snižování nejen emisí CO2, ale také hlučnosti vozidel. Aktuální normy platí od roku 2014. Ale specificky pro flotily dálkových autobusů má snižování hlučnosti ještě větší prioritu, protože se jedná o zvyšování komfortu cestujících. Konstrukce pneumatiky COACH-AP 001 proto byla patřičně optimalizována. Výsledkem je vynikající hodnota vnější hlučnosti pouhých 69 decibelů.

Komfort cestujících patří mezi hlavní priority provozovatelů dálkových autobusů, ale bezpečnost cestování je na prvním místě. Pneumatika COACH-AP 001 se proto může pochlubit vynikajícími provozními vlastnostmi v jakýchkoli povětrnostních podmínkách. Pneumatice bylo uděleno hodnocení B na informačním štítku EU v oblasti adheze na mokru, zatímco označení 3PMSF (symbol horského štítu a sněhové vločky) a M+S potvrzují její způsobilost k provozu v náročných zimních podmínkách.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!