Johnston Logistics v Irsku rebranduje na Dachser

14 června 2019, 11:21

Mezinárodní logistický provider Dachser převzal před dvěma lety většinový podíl irské logistické společnosti Johnston Logistics Ltd. Integrace do sítě Dachser je nyní ve své poslední fázi – společnost prochází rebrandingem a mění jméno na Dachser Ireland Ltd.

Johnston Logistics v Irsku rebranduje na Dachser

Johnston Logistics a Dachser jsou partnery už od roku 2007. V roce 2017 získal Dachser v této irské společnosti, která patří k nejvýznamnějším poskytovatelům logistických služeb na zdejším trhu, většinový podíl. Od té doby probíhala integrace do skupiny.

Už nyní jezdí na irských cestách žluto-modrá vozidla. Operativní integrace včetně přechodu na vlastní Dachser IT systémy pro management přeprav a skladu – Domino a Mikado – už byla dokončena v únoru. Podíleli se na ní i zaměstnanci  z České republiky.

„Naši kolegové byli zapojeni do transformace Johnston Logistics od samého počátku, už v plánovací fázi. Své znalosti a zkušenosti předávali zaměstnanci českých poboček ze zákaznického servisu, manažeři a disponenti dálkových a místních přeprav, specialisté na interní procesy v přepravách i zaměstnanci překládky,“ vysvětluje Ing. Jan Polter, MBA, obchodní a marketingový ředitel Dachser Czech Republic, a dodává, „do skupiny patří naše česká společnost už 13 let, naši lidé znají standardizované procesy velmi dobře a umějí svoje know-how předávat. Svým novým irským kolegům více než tři měsíce zprostředkovávali teoretické znalosti Dachser systémů a pomáhali jim i se zaváděním konkrétních procesů do praxe.“

Společnost Johnston Logistics byla založena v roce 1979. Kromě hlavního sídla v Rathcoole nedaleko Dublinu má ještě pobočky v Corku na jihu země a ve městě Limerick na západním pobřeží Irska.

V oblasti skladování disponuje celkem 20.000 paletovými místy. V roce 2018 společnost se 120 přímými denními linkami přepravila okolo 346.000 zásilek. Kromě sběrné služby se Johnston Logistics specializuje i na přepravy nebezpečného zboží a skladovací služby pro zákazníky z oblasti chemického, farmaceutického, plastikářského a obalového průmyslu. Společnost v současné době zaměstnává 175 lidí.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!