Společnost Gebrüder Weiss vyrostla o 8 %

20 března 2019, 10:38

Společnost Gebrüder Weiss se za uplynulý hospodářský rok může pyšnit mimořádně pozitivním růstem obratu. Předběžně vypočtený čistý obrat činí 1,67 mld. eur, což představuje meziroční nárůst o 8,3 %.

Společnost Gebrüder Weiss

Část zisku společnost znovu investuje do rozvoje společnosti a zkvalitnění služeb zákazníkům. Firma si slibuje mnohé nejen od digitalizace, která má za cíl lepší plánování, optimalizaci procesů a nové možnosti komunikace, ale i od dalších investic do nové fyzické infrastruktury. V roce 2018 činily tyto investice kolem 50 milionů eur. Podíl vlastního kapitálu se přitom podařilo udržet na stabilně vysoké úrovni 58 %, což zaručuje velkorysou nezávislost na úvěrových bankách.

„Nosným pilířem můžeme v roce 2018 označit divizi pozemní přepravy. Ve velmi silném konkurenčním prostředí dosáhl organizační nárůst 7,5 procenta,“ prozrazuje Wolfram Senger-Weiss, předseda managementu firmy Gebrüder Weiss.

Zatímco se setrvale dobrá konjunktura postarala o poptávku, potýkala se společnost Gebrüder-Weiss s nedostatkem řidičů, omezenými skladovými prostory a výraznými rozdíly v objemu zásilek.

V divizi letecké a námořní přepravy zaznamenala firma Gebrüder Weiss 12% nárůst obratu. Rok po novém uspořádání celosvětové sítě pokračovala firma v investicích do rozvoje poboček v Asii, USA a Německu, ale i do výstavby transpacifických přepravních tras mezi Severní Amerikou a Asií.

Díky rozvoji e-commerce a vzrůstající oblibě využívání e-shopů se pozitivně vyvíjela i divize Dodávek do domu (Home Delivery). Koncovým zákazníkům společnost Gebrüder Weiss doručila cca 900 tisíc zásilek, z toho jen v České republice, kde tato služba funguje od roku 2009, 125.000 zásilek. V Rakousku, České republice, na Slovensku, v Maďarsku, Chorvatsku, Srbsku a nově i v Rumunsku pak k zákazníkům Gebrüder Weiss patří mezinárodní řetězce prodejen nábytku, prodejce elektro a stavební trhy. Firma je schopna zajistit i montáž a zapojení přístrojů nebo nábytku přímo v místě doručení.

Společnost Gebrüder Weiss patří k nejlepším zaměstnavatelům v odvětví logistiky. V minulém roce byla provedena anketa mezi 5.720 zaměstnanci v 19 zemích Evropy. Výsledek: více než 90 % zaměstnanců je hrdých na to, že pracují ve firmě Gebrüder Weiss, a doporučují společnost jako vhodného zaměstnavatele. Počet zaměstnanců vzrostl v meziročním porovnání zhruba o 6 % na 7.112 zaměstnanců.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!