Soutěž Driver Challenge 2018 zná českého finalistu

12 června 2018, 15:09

V sobotu 9. 6. 2018 proběhlo finále soutěže Driver Challenge 2018 zaměřené na techniku jízdy a spotřebu. Česko již zná svého postupujícího do celosvětového finále.

Letošní ročník se zaměřil především na techniku jízdy. Soutěž byla hodnocena podle systému Dynafleet, a to Výkazem hodnocení spotřeby paliva.

Letos se účastnilo celkem 250 soutěžících. Do finále postoupilo celkem 8 borců. Během finále se soutěžilo ve dvou disciplínách. Jednak v ekonomické jízdě s naloženou jízdní soupravou v běžném provozu, ale také v jízdě zručnosti s vozidlem FMX 6×4 s převodovkou I-Shift do těžkého terénu.

Finálová trasa byla 32 km dlouhá a řidiči nesměli přesáhnout čas 30 minut. Trasa byla zvolena spravedlivě a řidiči museli jet opravdu svižně – jako v běžném provozu. Díky systému Dynafleet se spotřeba sledovala okamžitě online.

Vítězem se stal Patrik Střecha ze společnosti JB Trans. Na druhém místě se umístil Milan Polomis ze společnosti Hrbáček, s.r.o. a třetí místo obsadil Josef Šimsa z firmy Rakotrans Rakovník, s.r.o. Všichni borci předvedli obdivuhodný výkon.

Podrobnější informace o soutěži k přečtení v našem článku Kdo ovládne soutěž Driver Challenge 2018?

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!