DAF představuje nákladní vozidlo řady CF s plně elektrickým pohonem

23 května 2018, 13:27

Společnost DAF Trucks uvede ve spolupráci s firmou VDL letos do provozu a předá svým významným zákazníkům první sérii nákladních vozidel CF Electric. Vozidla disponují nejmodernější technologií VDL E-Power, která neprodukuje žádné emise a je téměř bezhlučná. 

Technologie „Zákazník vždy na prvním místě“

Nulové emise při městské rozvážceDAF byl mezi prvními výrobci, kteří v Evropě nabídli hybridní elektrické nákladní vozidlo pro rozvážkovou dopravu, a ve vývoji hybridních a elektrických pohonných ústrojí i nadále pokračuje. S tím, jak mnohá velká města oznamují svůj záměr vyžadovat nulové emise a velmi nízkou hlučnost, budeme pro své zákazníky zajišťovat optimální řešení ke splnění těchto požadavků,“uvedl Preston Feight, prezident společnosti DAF Trucks.

VDL Groep: Lídr v oblasti elektrifikace užitkových vozidel

Společnost DAF navázala partnerství s firmou VDL Groep, která rovněž sídlí v nizozemském Eindhovenu. VDL je technologický lídr s rozsáhlými zkušenostmi v oblasti elektrifikace užitkových vozidel, zejména pak autobusů městské hromadné dopravy.

Jízda s nulovými emisemi v městské rozvážce

Technologie VDL E-Power umožňuje dojezd až 100 km a rychlé nabíjení akumulátoruCF Electric je tahač s uspořádáním 4×2, určený zejména pro rozvážku zboží o celkové hmotnosti až 40 tun v městských oblastech, kde jsou standardem jedno či dvounápravové návěsy. Tahač vychází z typu DAF CF a pro svůj plně elektrifikovaný provoz využívá vyspělou technologii E-Power společnosti VDL.

Těžištěm jeho inteligentní pohonné soustavy je elektromotor o výkonu 210 kW, napájený soustavou lithiumiontových akumulátorů o celkové kapacitě 170 kWh. Dojezd vozidla CF Electric činí přibližně 100 kilometrů, což pro rozvážku velkoobjemových nákladů zcela postačuje. Akumulátory lze rychle dobít za 30 minut, plné nabití je pak možné za pouhých 1,5 hodiny.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!