DB Schenker zvýšil obrat o miliardu korun

17 dubna 2018, 12:45

Obrat společnosti DB Schenker se v roce 2007 zvýšil na více než 6 miliard korun, což meziročně představuje nárůst 18 %. Téměř o pětinu pak stoupl počet zásilek, v minulém roce jich DB Schenker převezl 1,5 milionu. Za loňským úspěchem stojí kromě příznivé ekonomické situace také strategie společnosti zaměřovat se na náročnější projekty s vyšší přidanou hodnotou.

DB Schenker meziročně zvýšil obrat o miliardu korun„Nárůst obratu o miliardu představuje náš historický úspěch, na druhou stranu byl limitovaný dostupností dopravních kapacit, volných skladových ploch i nedostatkem zaměstnanců,“ konstatoval Tomáš Holomoucký, ředitel společnosti DB Schenker.

Pozitivní vývoj sledoval DB Schenker ve všech průmyslových oblastech s mírnou převahou automobilového a elektronického průmyslu. Právě v těchto odvětvích v poslední době významně rozšířil své kompetence. V Mladé Boleslavi realizuje projekt pro partnera Magna Exteriors Bohemia, kde kompletuje nárazníky pro Škoda Auto a dodává je do nedaleké automobilky v režimu just-in-sequence. Ve Strančicích se zase specializuje na reverzní logistiku významného výrobce elektroniky.

Investice do poboček letos dosáhnou až 600 milionů korun

V loňském roce DB Schenker učinil výrazný pokrok směrem k propustnosti sítě, což souvisí i s novým nastavením mezinárodních přeprav, které plynule propojuje 430 poboček DB Schenker ve 38 evropských zemích. Jako jedna z prvních společností u nás také zprovoznila přímé železniční spojení s Čínou a nabízí nově využití sběrných kontejnerů.

V minulém roce DB Schenker otevřel nové terminály a v rozšiřování skladové plochy bude pokračovat i letos. Prozatímní odhad hovoří o rozšíření o nových 35.000 m2 a investici ve výši 600 milionů korun.

Investice směřovaly také do digitalizace, nových datových center pro big data v Praze a v Liberci, technického vybavení pro řidiče a novou techniku ve skladech. V dlouhodobém horizontu pracuje DB Schenker na implementaci platformy Drive4Schenker, která je od letošního roku otevřená pro disponenty i dopravce.

Diverzifikovaná společnost s přátelskou atmosférou

Ačkoliv podíl automatizace a robotizace roste, bez kvalitních zaměstnanců se DB Schenker neobejde, naopak v nich vnímá svou největší hodnotu. Dnes zaměstnává přibližně 1.800 lidí a aktuálně nabízí desítky volných pozic ve všech regionech.

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!