Kögel představí odolné návěsy Cargo na Commercial Vehicle Show 2018

20 března 2018, 12:55

Společnost Kögel se představí na Commercial Vehicle Show v Birminghamu od 24. do 26. dubna 2018 v oblasti spedice a stavebnictví. Bude vystaven odolný návěs s dlouhou životností. Exponát vyniká robustností, rozsáhlou standardní a různorodou individuální výbavou. Kromě vysoké kvality zpracování přesvědčí  také nízkými náklady na údržbu a enormní všestrannou použitelností.

Kögel představuje odolné návěsy Cargo s dlouhou životností

Návěs Kögel Cargo je opatřen vysoce stabilním rámem s promyšleným uspořádáním příčných nosníků, aby byla zajištěna spolehlivost v každodenním provozu nakládky i za extrémních podmínek a bezpečnost  přepravy těžkých nákladů při nejrůznějších podmínkách na silnici. Nosnost podlahy odolá vysokému zatížení nápravy vysokozdvižného vozíku až 7,2 tuny.

Díky oběma průchozím profilům střešního pásu není při otevřené boční plachty nutné žádné podepírání klanicemi. Vlastní hmotnost návěsu v základní výbavě začíná přibližně na hodnotě 6.000 kilogramů. Z toho důvodu je vhodný převážně pro přepravu nákladů náročných na užitečné zatížení.

Bezpečnost a zajištění nákladu
U návěsu Kögel Cargo nevisí v nákladovém prostoru při otevřené střeše žádné popruhy, protože jsou integrované ve střešní plachtě. Zaháknutí popruhů za náklad je tak vyloučeno. Pro optimální zajištění nákladu je vedle vnějšího děrovaného ocelového rámu Vario-Fix, který umožňuje téměř plynulé upínání naloženého zboží, k dispozici i 13 párů vázacích ok s volitelnou sílou v tahu až 4.000 kilogramů na jedno vázací oko. Návěs Cargo je samozřejmě opatřen certifikátem o zajištění nákladu podle normy DIN EN 12642 Code XL.

Různorodá individuální výbava
Návěs Cargo vystavený na Commercial Vehicle Show 2018 představuje  protiskluzovou podlahu, která je volitelně dostupná pro řadu návěsů Kögel. Zde jsou překližkové podlahové desky opatřeny protiskluzovou vrstvou, díky čemuž je zajištění nákladu mnohem jednodušší a spolehlivější. Řidiči, nakladači a přepravci tímto ušetří čas, protože tak odpadá zdlouhavé rozmísťování protiskluzových podložek. Navíc budete díky koeficientům smykového tření protiskluzové vrstvy o hodnotě µ* = 0,6 potřebovat méně upínacích prostředků. Výsledkem jsou nižší náklady na práci při upínání nákladu.

Výstavní exponát obsahuje výbavu RoRo pro lodní a trajektovou přepravu s doprovodem se čtyřmi páry vysokozátěžových záchytných ok se zkušební silou 12.000 kilogramů a také štítky podle normy DIN EN 29367-2. Na vnitřní přední stěně je namontovaná sítotisková deska o tloušťce 12 milimetrů a výšce 1.250 milimetrů pro zvýšené zatížení čelní stěny.

K další individuální výbavě patří ocelový držák světel, zvedák nápravy pro první nápravu, pomůcka pro najíždění k rampě, schránka na nářadí, zástěrka na ochraně proti podjetí a mnoho dalších.

Povrchová vrstva KTL: trvalá ochrana proti korozi
U návěsu Kögel Cargo je celý rám vozidla trvale chráněn před korozí prostřednictvím nanokeramické technologie a povrchové vrstvy KTL s následně naneseným lakem vytvrzeným UV zářením.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!