3M přináší inovace do automobilového průmyslu

16 března 2018, 15:02

Už téměř sto let je společnost 3M významným pomocníkem pro konstrukci, výrobu a opravu vozidel. Mezi nedávné inovace patří například nová generace lepicích pásek, které mohou nahradit mechanické spojování. Nezastupitelnou roli mají také produkty 3M umožňující vyšší kvalitu broušení, anebo lepší ochranu sluchu.

Cubitron IIAutomobilový průmysl uplatňuje inovace 3M zejména ve třech oblastech. Jedna z nich představuje efektivní alternativu pro klíčovou oblast spojování. Nová generace VHB™ akrylových pásek nabízí další možnosti pro oblasti, které dříve vyžadovaly mechanické upevnění.

Oboustranná tepelně odolná lepicí páska z akrylové pěny má silnou počáteční přilnavost, je velmi pružná a může se použít téměř na jakémkoliv povrchu: hliník, ocel, sklo, plasty a lakované nebo práškové povrchy. Výsledek bude vždy spolehlivý a bez nutnosti mechanických spojovacích prvků, jako jsou šrouby a nýty.  U aut tak dochází ke snížení hmotnosti, omezení vibrací a snížení rizika koroze. Páska je navíc velmi pevná a odolává častému namáhání.

3M Cubitron broušení Stejně tak brusné a řezací kotouče 3M™ Cubitron™ II umožňují výjimečně snadné broušení a řezání kovu, broušení hran nebo odstraňování svárů. 3M technologie precizně tvarovaného zrna zaručuje rychlejší úběr materiálu a delší životnost oproti ostatním produktům. Pro operátory jsou daleko pohodlnější, protože nemusí na materiál tolik tlačit.

Cubitron™ II a jeho precizně tvarovaná zrna jsou vhodná také pro přesné broušení převodovek, kde je dokonalá kvalita nezbytností. Hodí se i pro opravy automobilů, kde poskytuje vynikající pomoc při broušení a leštění. Brusné materiály 3M™ Cubitron™ II radikálně mění práci brusičů: umožňují rychlejší úběr materiálu a zároveň delší životnost kotoučů.

Cubitron - detail zrnoZapomínat by se samozřejmě nemělo ani na bezpečnost práce, automobilový průmysl se denně potýká s vysokou hladinou hluku. Chrániče sluchu 3M™ PELTOR™ X series jsou proto navrženy tak, aby zabraňovaly poškození a ztrátě sluchu, do hlasitosti až 33 dB, přičemž mají jednoduchý, tenký a esteticky příjemný design. Inovativní těsnící kroužek dielektrického zařízení poskytuje vynikající akustickou ochranu, zejména proti nízkofrekvenčním zvukům, a dvojitý náhlavní pásek předchází nadměrnému horku, zatímco zajišťuje pohodlné použití a vyváženost.

 

3M Peltor

Právě díky těmto drobným inovacím od 3M může být každodenní práce v automobilovém průmyslu o něco efektivnější a bezpečnější. Ať už jde o VHB lepicí pásku snižující hmotnost automobilů, odolné brusné kotouče Cubitron II nebo bezpečnostní chrániče sluchu Peltor.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!