Při kontrole ČOI v srpnu nevyhověl jeden vzorek PHM

27 září 2017, 13:33

Česká obchodní inspekce pravidelně sleduje kvalitu pohonných hmot u čerpacích stanic na celém území republiky. V měsíci srpnu odebrala 227 vzorků PHM a stanoveným jakostním požadavkům nevyhověl jeden vzorek benzínu.

Česká obchodní inspekce uskutečnila v měsíci srpnu pravidelnou kontrolu kvality pohonných hmot. Z 227 odebraných vzorků benzínů, motorové nafty, LPG, CNG a Etanolu E85 nevyhověl stanoveným jakostním požadavkům 1 vzorek, což představuje 0,4% všech odebraných vzorků.

V celkovém hodnocení a porovnání jakosti odebraných vzorků PHM došlo v měsíci srpnu oproti měsíci červenci ke zlepšení z  0,9% na 0,4%, kdy v červenci nevyhověly jakostním požadavkům 2 odebrané a kontrolované vzorky (1 vzorek benzínu a 1 vzorek nafty).

Opatření

Česká obchodní inspekce uložila v měsíci srpnu 2017 v jednom případě zákaz prodeje pohonné hmoty, která nesplnila požadavky na jakost a složení, které stanovují právní předpisy a české technické normy. Opatření bylo vydáno na 4.800,00 litrů automobilového benzinu BA 95 SUPER v hodnotě 143.520,- Kč.

Celá tisková zpráva ke stažení ve formátu PDF.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!