Dachser založil výzkumnou laboratoř

20 října 2017, 8:13

Mezinárodní logistický provider DACHSER uzavřel partnerství v oblasti výzkumu s prestižním německým Fraunhoferovým institutem pro tok materiálu a logistiku IML. Experti ze společnosti DACHSER a vědci z institutu IML tak spojili své síly a od začátku října společně pracují na výzkumných a vývojových projektech.

DACHSER založil firemní výzkumnou laboratoř při Fraunhoferově institutu IML

Na nově vytvořeném pracovišti s názvem DACHSER Enterprise Lab v německém Dortmundu pracují zaměstnanci DACHSERU a vědci Fraunhoferova institutu IML ve společných týmech na konkrétních výzkumných a vývojových projektech, které nacházejí své uplatnění v obou obchodních oblastech skupiny DACHSER – Road Logistics (pozemní logistika) a Air & Sea Logistics (letecká a námořní logistika). Úkolem výzkumných týmů je cílený (další) rozvoj pilotních technologií určených pro plošné využití v praxi.

Fraunhoferův institut IML disponuje vynikajícími odbornými znalostmi, výborně vybavenými laboratořemi a širokou základnou motivovaných a kreativních vědců. V kombinaci s dlouholetými zkušenostmi logistických expertů by měl DACHSER podle Bernharda Simona přicházet na trh s logistickými inovacemi ještě rychleji.

 „Máme tak možnost nové technologie, trendy či obchodní strategie ihned flexibilně zavést do praxe a efektivně stanovit naše priority. Pro logistického providera s globální působností, jakým je DACHSER, s komplexními sítěmi a datovou strukturou to představuje velkou konkurenční výhodu. Náš nový Enterprise Lab nastavil společně s DACHSEREM laťku v oblasti kolaborativní logistiky a technologického vývoje,“ uzavírá Michael ten Hompel, Managing Director Fraunhoferova institutu IML.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!