Společnost IVECO představila novou, čistě elektrickou řadu podvozků S-eWay

16 října 2024, 12:08

Společnost IVECO představila novou řadu elektrických podvozků S-eWay, určenou pro nákladní vozidla. Vozidla mají nabízet poměrně velký dojezd a možnost rychlého nabíjení až 350 kW. Budou určena pro městskou i regionální přepravu.

IVECO S-eWay

IVECO představuje S-eWay

Společnost IVECO aktuálně představila řadu elektrických podvozků S-eWay určených pro městskou a regionální přepravu. Nové modely kombinují osvědčená řešení platformy S-Way s inovativní technologií elektrického pohonu, přičemž nabízejí ekologickou alternativu k tradičním vozidlům se spalovacími motory.

Srdcem vozů S-eWay je vyspělé hnací ústrojí na bázi trakčních baterií. K dispozici jsou tři konfigurace kapacity baterií (se 4, 5 nebo 7 moduly), které umožňují přizpůsobit dojezd vozidla individuálním potřebám klientů. V závislosti na konfiguraci může S-eWay na jedno nabití ujet až 400 km. Vozidla navíc podporují rychlé nabíjení o příkonu až 350 kW, což by mělo zkrátit prostoje na minimum.

IVECO S-eWay

IVECO S-eWay nabízí řadu možností konfigurace, které zahrnují různé typy kabin, zavěšení a rozvorů kol. To umožní zákazníkům přizpůsobit vozidlo specifikům jejich přepravních požadavků. Kabina je navržena tak, aby zajišťovala pohodlí řidiče, zatímco tři varianty odběru energie (ePTO) – nízkonapěťový, vysokonapěťový nebo mechanický – umožňují napájet různá pomocná zařízení a nástavby.

Uvedení řady S-eWay je dalším krokem společnosti IVECO směrem k udržitelné dopravě. Elektrické podvozky nákladních vozidel jsou vyvíjeny v reakci na rostoucí poptávku po bezemisních řešeních v městské a regionální přepravě.

První vozy IVECO S-eWay se k zákazníkům dostanou v druhé polovině roku 2025.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!