Stěrače Bosch pro nákladní vozidla Scania vyrobená po roce 2020

1 března 2023, 10:33

Společnost Bosch aktuálně uvedla na trh speciální stěrače pro použití v nových modelech nákladních vozidel Scania.

Od roku 2020 jsou nákladní vozidla Scania vybavena stěrači se speciálním systémem ostřikování čelního skla. Na ramínku stěrače je připevněna speciální lišta s otvory, takže čelní sklo je rovnoměrně ostřikováno. To zajišťuje lepší čištění čelního skla a výrazně zlepšuje viditelnost řidiče. Bosch nyní nabízí pod objednacím číslem 3 397 015 664 (zkrácené číslo N78) stěrač, který je určen právě pro tento originální systém ostřikovačů čelního skla.

Nový stěrač Bosch má navíc vylepšené upevnění k rameni stěrače. Původní rameno stěrače je vybaveno standardním háčkem 4×8 mm, což vzhledem k povaze provozu není úplně ideální. Montážní adaptér na stěrači Bosch N78 má dodatečný zajišťovací mechanismus, který zabraňuje uvolnění stěrače během používání.

Navzdory tomu, co si možná myslíte, není výměna stěrače nijak složitá. Lišta s otvory je k ramínku stěrače připevněna na dvou plastových sponách, které je třeba z použitého stěrače oddělit a přendat na nový. Podrobný návod montáže najdete na obalu stěrače a ZDE.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!