UFI Filters, široká nabídka filtrů pro nákladní vozidla přímo od výrobce originálního vybavení

26 dubna 2022, 9:44

Výrobci těžkých užitkových vozidel musí zajistit jejich maximální spolehlivost a bezpečnost, ať už jsou v provozu kdekoli a kdykoli. Vozidlo je totiž pro dopravce základním pracovním nástrojem a jakýkoli výpadek může mít za následek vážné finanční ztráty. Když přijde čas na provedení servisu nebo opravy vozidla, majitel nebo řidič vždy požaduje, aby se použily kvalitní náhradní díly, protože si je vědom, že pokud jde o filtry, těch pár korun úspory, kterých se dosáhne výběrem neoriginálního výrobku namísto kvalitního originálního řešení, rozhodně nestojí za riziko drahých prostojů. Proto je nezbytné, aby tito profesionálové mohli důvěřovat výrobci náhradních dílů, který spolupracuje s předními výrobci vozidel.

logoVýrobce, jako je UFI Filters, nabízí pro OE trh nákladních vozidel jak filtrační produkty, tak produkty pro tepelný management, které pokrývají 50 % celosvětové produkce nákladních a průmyslových vozidel. Pokud jde o filtraci, jedná se o stejné výrobky, které společnost UFI Filters dodává prostřednictvím značek UFI a SOFIMA na aftermarket. V rámci aktuálního projektu spolupracuje společnost UFI s Daimler Truck AG na vývoji modulů pro chlazení převodového oleje elektrického nákladního automobilu, který se brzy objeví na trhu. Tyto příklady svědčí o inovační schopnosti společnosti UFI Filters v oblasti tepelného managementu. Tato součástka byla plně koncipována a vyvinuta ve spolupráci s německým výrobcem, a to týmem, který se věnuje rozvoji obchodní větve společnosti UFI Filters zaměřené na tepelný management. Součástky se vyrábějí v evropském závodě v polském Opole a mohou zajistit delší životnost převodového systému, a tím snížit spotřebu vozidla.

Aftermarket: rozsáhlá a neustále aktualizovaná nabídka produktů v rámci specializovaného katalogu

Sortiment náhradních dílů pro filtraci nabízený společností UFI Filters je rozmanitý a rozsáhlý a je neustále doplňován o produkty, které reagují na nejnovější požadavky výrobců. Za zmínku stojí zejména doba uvedení na trh, která je přímým důsledkem dominantního postavení společnosti na trhu OEM. V současné době katalog pro aftermarket obsahuje více než 1.000 položek, včetně 583 vzduchových filtrů, 258 olejových a hydraulických filtrů, 195 palivových filtrů, 47 kabinových filtrů a 11 servisních filtrů, které pokrývají 11.000 aplikací. Značky UFI i SOFIMA nabízejí “Truck and Bus Catalogue 2020/2021“, který poskytuje trhu a zákazníkům specializovaný nástroj, v němž se lze snadno zorientovat a hledat. V katalogu jsou dostupné rozměry a obrázky výrobků, aby byl výběr správného náhradního dílu co nejjednodušší.

Kvalita s OE rodokmenem také pro Aftermarket

V minulém roce společnost navázala četná partnerství v OEM segmentu a uvedla na trh řadu produktů. Patří mezi ně patentovaný olejový filtr pro motory Cursor 11 a Cursor 13, které splňují normu Euro 6 D, jimiž jsou vybavena vozidla Iveco Stralis S-Way a X-Way a také Iveco Trakker a Astra HD9. Robustní hliníkový tlakový odlitek bezpečně upevňuje modul UFI k bloku motoru, zatímco plastový plášť nabízí lepší pružnost, lehkost a těsnost, a to až do tlaku 13 barů. Společnost UFI, specialista na filtrační média, vyrábí tuto filtrační vložku s využitím exkluzivního materiálu FormulaUFI.STRATIFLEX, což je plisované vícevrstvé filtrační médium složené z vrstvy materiálu na bázi celulózy v kombinaci se syntetickými vlákny a vrstvy skelných vláken.

olejový filtr pro motory Cursor 11 a Cursor 13
Olejový filtr pro motory Cursor 11 a Cursor 13

Tento typ materiálu je nejen dokonale kompatibilní s nejnovějšími oleji, ale je také schopen zachytávat mikročástice sazí, a to i při dlouhých jízdách a až 600 pracovních hodin u terénních vozidel. Jeho vysoká filtrační účinnost a akumulační schopnost zaručují optimální čištění oleje, což následně znamená vynikající mazání součástí motoru a snížení opotřebení. Tento náhradní díl s patentovaným připojením je k dispozici v katalogu UFI pod kódem 25.169.00 a v katalogu SOFIMA pod kódem S 5169 PE. Filtrační médium tohoto výrobku je dokonale kompatibilní s mazivy nejnovější generace a dokáže zachytávat mikročástice kalu i po dlouhých vzdálenostech.

Společnost MAN si pro své vznětové motory TGS a TGX Euro 6 vybrala také předfiltr UFI Filters; filtr pro tyto aplikace se vyznačuje filtračním médiem s označením >UFI.H2O na bázi celulózy a syntetických materiálů, které při velikosti částic 25 μm dosahuje účinnosti filtrace více než 90 %. I v tomto případě nabízí filtr optimální kompatibilitu s bionaftou a vynikající účinnost separace vody s více než 98 %. Náhradní díl je k dispozici v katalogu pod kódem UFI 24.035.01.

Předfiltr 24.035.01

Společnost UFI Filters je také dodavatelem originálního vybavení olejových modulů pro nové motory MAN D15 Euro 6d. Díky dvoustupňovému termostatickému ventilu umožňují tyto moduly optimální řízení systému mazání, což vede k vynikajícím provozním podmínkám a spolehlivosti motoru, a tím k úspoře paliva. Stoprocentně ekologická vložka, která je v katalogu k dispozici pod kódem 25.174.00, se může pochlubit nejlepším filtračním výkonem: 50 % @17 mikronů. Je vyrobena s použitím exkluzivního filtračního média FormulaUFI.CELL a je pro automechaniky snadno přístupná; toto řešení zaručuje vysokou odolnost olejových okruhů vysoce výkonných motorů, které jsou vystaveny tlaku až 12 barů.

Olejový modul pro nové motory MAN D15 Euro 6d
Olejový modul pro nové motory MAN D15 Euro 6d

Řada filtrů UFI Blow-by významně přispívá k ochraně životního prostředí. Tyto filtry mají zásadní význam pro zachycení olejových par, které unikají ze spalovací komory, a zabraňují jejich úniku do atmosféry. U filtračních médií FormulaUFI.MICRON, vyrobených ze syntetického materiálu a skelných vláken, jsou k dispozici dva typy:

  1. Blow-by filtry se statickými panely, dodávané jako OE pro motory IVECO, které filtrují plyny na principu koalescence, jsou k dispozici v katalogu Aftermarket pod kódem 27.266.04.
  2. Rotační a samočisticí Blow-by filtry, které se dodávají jako originální příslušenství pro motory FPT, New Holland, Case a Iveco, mají vysokou filtrační kapacitu vyšší než 95 %, což zajišťuje nízké tlakové ztráty v systému a tím udržuje vysoký výkon motoru. V katalogu jsou k dispozici pod kódy 27.686.00 a 27.689.00.

Výběrem produktů UFI Filters se rozhodnete stejně jako přední výrobci vozidel pro zaručenou kvalitu a spolehlivost výrobku, který chrání životnost a odolnost motoru.

Více informací o produktech naleznete na stránkách UFI FILTERS.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!