Pneumatika Bridgestone Duravis R002 dosáhla v testech TÜV SÜD nejlepších výsledků na mokru

11 února 2020, 15:57

Extrémně odolná pneumatika Bridgestone Duravis R002, koncipovaná pro všechny druhy užitkových vozidel, poskytuje na mokru nejlepší provozní vlastnosti ve své třídě. Potvrdily to testy organizace TÜV SÜD.

Ve srovnávacích testech brzdění na mokru a příčné adheze na mokru prokázala pneumatika Bridgestone Duravis R002 výrazné zlepšení oproti předchůdci R001 a svými výkony překonala konkurenční prémiové pneumatiky.

Pneumatika Bridgestone Duravis R002

Vynikající provozní vlastnosti na mokru

Pneumatiky Duravis R002, vyvinuté a testované v partnerství se 17 vozovými parky ve 13 zemích, byly koncipovány pro celoroční provoz v rozmanitých provozních podmínkách. Výsledkem jsou pneumatiky, které splňují požadavky na zimní pneumatiky, což dokládá symbol horského štítu a sněhové vločky. Vodicí pneumatiky obdržely nejlepší hodnocení „A“ v disciplíně adheze na mokru. A nyní renomovaný nezávislý testovací institut TÜV SÜD shledal, že pneumatika Duravis R002 poskytuje na mokru také nejlepší celkové výkony ve své třídě.

Organizace TÜV SÜD porovnávala ve svých testech pneumatiky Bridgestone Duravis R002, Continental Hybrid HS3/HD3, Goodyear Kmax S/D Gen-2 a Michelin X MultiWay 3D XZE/XDE. Pneumatika Bridgestone překonala své konkurenty v kategoriích příčné adheze na mokru (průměrným příčným zrychlením na mokré kruhové ploše 3,18 m/s2) a brzdění na mokru – brzdnou vzdáleností pouhých 24,9 metru.

Nejlepší provozní vlastnosti na mokru ve své třídě jsou vítaným přínosem pro bezpečnost všech účastníků silničního provozu za deštivého počasí.

Pro maximální hospodárnost

Rostoucí požadavky na dopravce vytvářejí na majitele a správce vozových parků stále větší tlak, který je nutí maximalizovat produktivitu a minimalizovat provozní náklady. Pneumatiky Bridgestone Duravis R002 pomáhají vozovým parkům snižovat provozní náklady prodloužením životnosti o 45 procent v porovnání s předchůdcem a snížením nákladů na kilometr o 15 procent. Nabízí také optimalizovanou hospodárnost s hodnoceními B-C-B pro vodicí, záběrové a návěsové pneumatiky.

Pneumatika je k dispozici v 15 rozměrech a nahrazuje všechny předchozí produkty v tomto segmentu, čímž zjednodušuje produktovou řadu značky Bridgestone. Nové pneumatiky, vyvinuté a vyráběné v Evropě, kombinují inovativní koncept dezénu a směsi ve spojení s optimalizovaným procesem výroby.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!