Silk Way Rally pro MKR končí předčasně

13 července 2017, 14:31

Aktuálně nejtěžší rally světa, ruská Silk Way, pro severočeský konstruktérský tým MKR Technology končí předčasně. Ve 4. etapě se technika rozhodla stávkovat a nic na tom nezměnil fakt, že posádky měly na to, aby řádně zamíchaly pořadím. Loňská obhajoba pódia se letos prostě nepodaří. Tým se domů vrací jen s jedním etapovým prvenstvím.

Jako ve špatném filmu. Aktuálně nejtěžší rally světa, ruská Silk Way, pro severočeský konstruktérský tým MKR Technology končí předčasně.Čtvrtá etapa dlouhá přes 900 kilometrů se jela poprvé celá na kazašském území. Na trasu z Kostanay do Astany nikdo z týmu MKR Technology jen tak nezapomene. Přitom pilot Martin van den Brink ji rozjel skvěle. Ze třinácté pozice se velmi rychle dostal až na samotné čelo. Za sebou nechal de Rooye i ruské kamazy. Skvěle rozjetý závod se v další zlato proměnit nepodařilo. Van den Brinka zradila technika, stejně jako jeho kolegy z týmu Riwald – Pascala de Baara a Gerta Huzinka. Na jejich kamionech tým pracoval celou noc, aby po předchozích nesnázích, mohly vyjet do úterního dějství

Jako ve špatném filmu. Aktuálně nejtěžší rally světa, ruská Silk Way, pro severočeský konstruktérský tým MKR Technology končí předčasně.

Tým se celý přesouvá do cílové Astany, kde proběhne porada, při níž bude třeba vyřešit i logistiku. Letošní ročník slavné Hedvábné stezky končí výrazně dříve. „Ano, jsme zklamaní, protože co do výkonu na to máme. Před rally jsme makali intenzivně ve dne v noci, jeli jsme na dvousměnný provoz, abychom eliminovali rizika a co nejlépe se připravili. Jedny potíže vyřešíte, a ony přijdou nové. Proto se musíme dívat dopředu, nevěšet hlavu a soustředit na další cíle a s nimi také na úspěchy. A že ještě přijdou,“ mrknul s bojovností sobě blízkou Mario Kress, šéf týmu MKR Technology.

Výsledky – 4. etapa (371 km):

  1. Kolomý (Cze) Tatra 3:45:50
  2. de Rooy (Ned) Iveco +0:21
  3. Ardavičus (Kaz) Iveco +1:56
  4. Nikolaev (Rus) Kamaz +8:02
  5. Mardeev (Rus) Kamaz +10:54

DNF van den Brink (Ned) Renault

DNF Huzink (Ned) Renault

DNF de Baar (Ned) Renault

Související články

Ruská Silk Way Rally odstartovala
Ruská Silk Way Rally odstartovala

Tento víkend odstartoval další ročník nejtěžší rallye světa. Dakar je legenda, ale ruská Silk Way Rally se jí snaží ve zvuku dohnat a svojí úrovní nejlépe překonat. Pořadatelé slibují, že tento ročník bude ještě atraktivnější a konkurence silnější. Na startu nechybí ani tři kamiony ze severočeského technologického centra MKR Technology. 

Kolomý chce na Silk Way Rally otestovat vůz, ale zároveň i uspět!
Kolomý chce na Silk Way Rally otestovat vůz, ale zároveň i uspět!

Dne 26. 6. 2017 se konala v Praze tisková konference týmu Tatra Buggyra Racing. Důvodem je premiérová účast na nadcházející dálkové soutěži Silk Way Rally . Roudnickou stáj bude v Rusku, Kazachstánu a Číně od 7. do 22. července reprezentovat netradiční posádka Martin Kolomý, Jiří Stross a Michal Ernst.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!