Proražené pneumatiky odsunuly Aleše Lopraise na třetí místo

16 ledna 2024, 21:35

Osmá etapa Rally Dakar 2024 měla z pohledu Aleše Lopraise a jeho posádky velmi podobný průběh jako rychlostní zkouška předchozího dne. Dobře rozjetou speciálku v závěru opět poznamenaly dva defekty.

V pondělí 15. ledna zamířila dakarská rally z Davadmí na severozápad do Háilu. Osmá etapa měřila celkem 678 kilometrů a její součástí byla rychlostní zkouška o délce 458 km. Na její trati se znovu vystřídaly duny a písek se šotolinou, ale z pohledu posádky Instaforex Loprais Praga Teamu byla klíčová velmi kamenitá pasáž ve druhé polovině speciálky.

„Bylo to dost podobné jako včera. První trojice kamionů dlouho jela nadohled u sebe, ale pak jsme ve druhé polovině měli dva defekty. Potom jsme museli jet volněji, protože poslední pasáž byly jen samé kameny a bez rezervního kola jsme si už žádný další defekt dovolit nemohli,“ popisuje navigátor Jaroslav Valtr ml.

Po výměně dvou pneumatik obsadili Aleš Loprais s Jaroslavem Valtrem ml. a Jiřím Strossem v hodnocení etapy třetí příčku s odstupem 13 minut a 45 sekund od jejího vítěze Mitchela van den Brinka, což mladému Nizozemci stačilo, aby posádku Pragy V4S DKR se startovním číslem 602 připravil o druhou příčku průběžného pořadí kategorie kamionů. Ovšem v celkovém součtu dělí zmíněnou dvojici před čtyřmi zbývajícími etapami jen dvě minuty a sedmnáct sekund.

V úterý 16. ledna pokračuje Dakar 2024 devátou etapou z Háilu do Úly (celkem 661 km). Trať rychlostní zkoušky (436 km) vede z více než poloviny pískem a dunami, ovšem ani zítra nebudou chybět prašné šotolinové úseky a trial ve zrádném kamení.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!