V Belgii otevřeli nové Zetor Museum Hermana Michielse

7 listopadu 2023, 12:27

V belgickém městě Houtvenne v Antverpách je nově otevřené Zetor Museum Hermana Michielse. Právě sem mohli návštěvníci poprvé zavítat v neděli 3. září 2023. Muzeum je pojmenováno po jeho zakladateli, panu Hermanu Michielsovi, který je zároveň i manažerem firmy Herman Michiels contracting company.

Značka ZETOR má prý v srdci pana Michielse speciální místo už od dětství. Hlubokou vášeň ke traktorům značky ZETOR zdědil po svém otci, který si jeden z nich poprvé koupil už v lednu roku 1966. A o pár let později vznikla jeho kolekce ZETOR traktorů, která je ve světe naprosto jedinečná. Sbírka obsahuje více než dvacet pět traktorů ZETOR. Najdete v ní první model ZETOR 25, stejně jako typy ZETOR Super 35, 50, modely UŘ1 či Crystal. Většina těchto traktorů prošla pečlivou renovací, takže jsou technicky i opticky v dokonalém stavu.

V muzeu dostanete příležitost prozkoumat stále rostoucí sbírku produktů značky ZETOR.  Propagační materiály, provozní manuály, knihy s náhradními díly, modely, suvenýry, vzácné černobílé fotografie, fotografie z archivu Michiels contracting company, kalendáře, časové osy a další unikátní klenoty týkající se značky ZETOR.

Kromě zmíněných produktů tu najdete také nespočet smaltovaných cedulí, starých benzínových pump, krásně zásobené vitríny, informační tabule, pohodlné rohy pro sledování filmů nebo malé muzeum s drobnými poklady na mezipatře. Ano, je to tak, Zetor Museum fanouškům nabízí skvělý zážitek ukazující archivní skvosty traktorů a zároveň se dotýká i doby, kdy se společnost ZETOR formovala.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!