Ford se chystá na Rallye Dakar s Rangerem Raptor T1+

14 června 2023, 12:36

Společnost Ford oznámila, že se chystá účastnit globálních off-roadových závodů, včetně slavné a obávané Rallye Dakar. V roce 2024 pojede Dakar v Saúdské Arábii s vozem Ford Ranger T1+ ve třídě Raid T1+.

Ford se chystá na Rallye Dakar s Rangerem Raptor

Prvním krokem Fordu v několikaletém plánu účasti na Rallye Dakar je dokončit ji a získat maximum informací pro další vývoj, a to ve spolupráci s dlouholetými partnery M-Sport a Neil Woolridge Motorsport (NWM) v oblasti vývoje vozidel, servisu a managementu závodů.

„Stát v popředí na jedné z nejvýznamnějších světových off-roadových soutěží – Rallye Dakar – je naším cílem,“ řekl Mark Rushbrook, globální ředitel Ford Performance Motorsports. „Nemůžeme podceňovat obrovskou výzvu, která nás čeká. S vozem Ranger T1+ a partnery, jako jsou společnosti M-Sport a NWM, kteří přinášejí své odborné znalosti, musíme soutěž nejdříve dokončit a co nejvíce se naučit. Společně můžeme v písečných dunách Arabského poloostrova dokázat úžasné věci.“

V čele Rallye Dakar 2024, která se koná od 5. do 19. ledna v Saúdské Arábii, bude stát speciálně postavený, vysoce výkonný Ford Ranger, který bude závodit v kategorii Raid T1+.

Společný tým Ford Performance, M-Sport a NWM prochází v roce 2023 řadou vývojových fází a pokračuje v testování modelu Ranger T1+, který vychází z předchozí generace modelu Ranger s motorem EcoBoost o objemu 3,5 litru. Očekává se, že testovací závody budou zahrnovat španělskou Baja España Aragón a marockou Rally du Maroc v červenci, respektive říjnu, než se příští rok pustí do Rallye Dakar.

Pro Rallye Dakar 2025 vyvíjejí společnosti Ford Performance a M-Sport zcela nový, na míru zkonstruovaný Ranger Raptor – ultimativní výkonný derivát nejprodávanějšího evropského pick-upu – navržený a postavený podle pravidel dakarské třídy T1+.

ZDROJ: Tisková zpráva Ford Czech Republic

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!