Mexiko: Kolik lidí se vejde do přívěsu kamionu?

22 června 2022, 13:04

Mexické imigrační úřady oznámily, že na palubě nákladního vozu nalezly migranty. Na tom by nebylo nic zvlášť překvapivého, nebýt toho, že pašeráci do jednoho přívěsu kamionu vměstnali celkem 366 lidí ze 16 zemí.

Mexický národní imigrační institut uvedl, že kamion vezl 366 migrantů, včetně lidí z Bangladéše, Indie, Nepálu, Jemenu, Uzbekistánu a Jihoafrické republiky. Na palubě byli také lidé z Kuby, Dominikánské republiky, Ekvádoru, Bolívie, Peru, Guatemaly, Hondurasu, Nikaraguy, Salvadoru a Venezuely.

Policisté našli kamion zaparkovaný u silnice v jižním státě Chiapas, který sousedí s Guatemalou. Migrantů bylo tolik, že trčeli ze střechy přívěsu. Obvyklá délka amerického přívěsu je asi 18 metrů, takže při 3 metrech šířky nám vychází plocha stejná, jakou má standardní panelákový byt. Je těžké si představit, že máte doma na návštěvě 360 lidí.

Migranti se zoufale snaží opustit město Tapachula, které leží poblíž Guatemaly a kde je úřady nechaly čekat na víza. Migranti nejspíš míří na sever, pravděpodobně do Spojených států.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!