MKR Technology: Testování v Polsku udělalo radost i fanouškům

14 října 2020, 13:41

Poslední velké testy před slavným Dakarem absolvoval severočeský tým MKR Technology. Čtyři dny tvrdého testování písečných podmínek na polském území ukázaly připravenost tým pro nadcházející ročník. Teď už zbývá jen doladit drobnosti a čekat.

„Od konce léta jsme hodně testovali. Za sebou máme dvě větší prověrky. Nejprve ve Francii a minulý týden v Polsku. Šlo o dvě zcela rozdílné lokality, které se lišily svými podmínkami. Zatímco Francie byla tvrdá a kamenitá, v Polsku jsme zkoušeli připravenost pro jemný písek a chování kamionů v dunách,“ sdělila Lucie Povová, manažerka severočeského konstruktérského týmu MKR Technology.

Mechanici týmu Maria Kresse se tentokrát zaměřili na pérování a odpružení závodních speciálů.

„Snažíme se zmírnit dopady a pracujeme na celkové stabilitě. K tomu jsme ladili motor, jeho otáčky a zkoušela se jeho síla za různých podmínek,“ nastínila Lucie Povová.

Několikadenního testování se účastnili holandští piloti, kteří Kressovy renaulty budou při lednové rallye krotit – Gert Huzink a Pascal de Baar.

„Oba byli z výsledků nadšeni. S Mariem se dělili o své pocity a společnými silami se podařilo během těch dnů udělat spoustu práce. Atmosféra byla skvělá a všichni se už těší, až přijde na řadu především ta závodní část, kvůli které se tohle všechno dělá,“ podotkla Povová.

Poslední velké testování před Dakarem v Polsku mohli tentokrát slevovat i fanoušci česko-holandské formace. Na některé z nich se dokonce usmálo i štěstí a v závodním kamionu se mohli svést.

„Není úplně běžné, abychom se našim fanouškům mohli vůbec ukázat nebo se s nimi osobně setkat. Tentokrát to vyšlo. Všechno fungovalo, jak má, počasí nám také přálo, takže jsme této mimořádné chvilky všichni trochu využili, protože fanoušků se přišlo podívat opravdu hodně,“ měla radost manažerka týmu, když současně upozornila na typické reakce: „Lidé se nejprve báli. Z dakarského kamionu jde přece jen respekt, ale oba piloti jsou výborní a všem připravili nezapomenutelný zážitek, takže lidé byli nadšení.“

Testování v Polsku uzavřelo letošní přípravy na novou závodní sezónu, kterou by měl v lednu odstartovat právě věhlasný Dakar.

„Teď už nás čeká jen klasický servis, jinak jsou auta nachystaná. Samozřejmě stále je tu určitá nervozita z toho, co opravdu bude. Letošní ročník byl silně poznamenaný a narušený aktuálními okolnostmi ve světě, ale všichni už jsou natěšení. Pracujeme ve ztížených podmínkách, dodržujeme nařízení a doufáme, že doba brzy pomine, abychom mohli opět začít závodit,“ dodala Lucie Povová z MKR Technology.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!