Výstava ”Nekonvenční traktory Zetor“

3 července 2019, 12:46

Červená barva a robustnost v léty modernizované podobě – tak jsou dnes známé traktory Zetor. V minulosti se však v brněnské továrně vyrobila řada strojů vybočujících ze standardního vzhledu. Nejen o těchto traktorech se návštěvníci budou moci dozvědět na nové výstavě v Zetor Gallery v Brně Líšni.

Nekonvenční traktory Zetor

Výstava představí na desítku zcela nekonvenčních traktorů. Návštěvníci se seznámí se stroji vyrobenými v počtu jednotek kusů i se stroji nezvyklých barev a vybavení vyráběných sériově. Zatímco legendární Zetor 25 zná každý, varianta polopásového Zetoru 25 A už poutá větší pozornost. Málokdo by také mezi traktory očekával Zetorbus nebo traktor pojmenovaný po pionýrech, pro které byl určen.

A proč byl jeden z modelů novodobé historie vyroben v řeckých národních barvách? Na to i na mnohé další otázky dostanete odpověď na výstavě od července do října.

Zetor Gallery je netradiční „muzeum“, ve kterém český výrobce zemědělské techniky představuje nejen pohled do bohaté historie traktorů Zetor, ale i přehlídku techniky moderní. Od současné produkce máte možnost cestovat zpátky časem přes řadu Crystal, řadu Suprů až po legendární Zetor 25. Řada audiovizuálních prvků, multi-dotykové displeje, součástky a obchod pro fanoušky firmy dokreslují atmosféru galerie.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!