Goodyear se zapojuje do počítačové hry závodů tahačů

20 května 2018, 21:38

Goodyear vytvořil tým s hráči počítačové hry Euro Truck Simulator 2 a dal jim za úkol včas ve virtuální realitě doručit závodní pneumatiky pro tahače, které se utkají v nadcházejícím prvním letošním závodě Mistrovství Evropy v závodech tahačů FIA.

Virtuální tahač s nákladem pneumatiky pro závody v MisanuZávod, který se v italském Misano Adriatico uskuteční 26. a 27. května, bude prvním závodem nové sezóny, v níž Goodyear opět figuruje jako partner. Jako exkluzivní dodavatel mistrovství FIA zásobuje všechny účastníky závodními pneumatikami a v paddocku závodiště pořádá výstavu a soutěže pro návštěvníky, jejichž součástí bude letos poprvé i stánek virtuální reality. Ve spojení s počítačovou hrou Euro Truck Simulator 2 tak na italský závod přinese nový rozměr zábavy a osvěty.

Závodu v Misanu se mohou hráči hry ETS2 zúčastnit prostřednictvím online události “Událost World of Trucks – spusťte motor” od společnosti SCS Software. V ní budou mít všichni hráči registrovaní v projektu World of Trucks (www.worldoftrucks.com) za úkol zajistit virtuální dodávky pneumatik Goodyear Truck Racing a dalšího materiálu na závod ETRC v Misano Adriatico.

Úspěšní soutěžící získají ve hře speciální prémii, když se jim na okruh materiál ve speciálních návěsech s logy Goodyear, Krone a ETRC podaří skutečně doručit. Dodávky mohou uskutečňovat z města vybraného z asi tuctu možností ve vzdálenosti přes 200 kilometrů.

Mistrovství Evropy v závodech tahačů FIA je pro Goodyear velmi významná aktivita, která mu umožňuje demonstrovat výkonnost svých pneumatik i v extrémních podmínkách a potvrzovat tak své vedoucí postavení při inovacích nákladních pneumatik. Spojení s Euro Truck Simulator 2 nyní pro toto naše angažmá přináší vzrušující nový rozměr, když můžeme dát hráčům počítačových her možnost, aby se události zúčastnili ve virtuální realitě a pomohli nám s dodávkami pneumatik,” řekl Benjamin Willot, ředitel marketing užitkových pneumatik Goodyear v Evropě. „Vedle zábavy přímo při závodě tahačů se budou moci jejich návštěvníci letos ještě více než dříve bavit na vyhrazené ploše Goodyear ve Fan Village závodu, kde najdou hry a monitory – včetně virtuální reality!”

Program závodů Mistrovství Evropy v závodech tahačů FIA 2018

  1. kolo Misano Adriatico, Itálie      26. – 27. května
  2. kolo Hungaroring, Maďarsko    16. – 17. června
  3. kolo Nürburgring, Německo      29. června – 1. července
  4. kolo Slovakia Ring, Slovensko 14. -15. července
  5. kolo Most, Česká republika        1. – 2. září
  6. kolo Zolder, Belgie                    15. – 16. září
  7. kolo Le Mans, Francie              29. – 30. září
  8. kolo Jarama, Španělsko             6. – 7. října

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!