Rally Dakar v novém kabátě?

16 května 2018, 11:39

Již brzy bude ze strany pořadatelů oznámena trasa dalšího, v pořadí 41. ročníku Rally Dakar. A dít se mají velké věci.

Pořadatelé Rally Dakar údajně chystají převratné změnyDo pátého desetiletí totiž hodlají organizátoři nejslavnějšího dálkového závodu planety vstoupit se zbrusu novou, revoluční trasou. Ze hry mají vypadnout Argentina a především Bolívie, závodit by se mělo na trase Ekvádor, Peru, Chile.

Ze všech sil se snažíme zjistit, jak tomu skutečně bude, máme uvnitř svého insidera, proto doufáme, že naše informace jsou v pořádku,“ říká se smíchem manažer Tatra Buggyra Racing Jan Kalivoda.Argentina je sice o fantastické show a vřelém přijetí, na druhou stranu, život je změna. A s pravděpodobností hraničící s jistotou mohu říci, že Bolívie nikomu chybět nebude. Bez promočených stanů, stržených svahů, rozmočených cest, věčných objížděk a vysokých nadmořských výšek se opravdu obejdeme.

Optimismus Honzy Kalivody sdílí i Martin Kolomý. „I když to ještě není jasné, většina předpokládané trasy by vedla v píscích a po pobřeží. Do značné míry bychom se tak vrátili k africkým kořenům, s čímž nemám sebemenší problém. Dokonce se těším. Snad se naše informace ukážou opravdu jako správné, nebo alespoň hodně blízké realitě.

S informacemi ohledně konání Dakar 2019, pak souvisí rovněž případná účast týmu na Silk Way Rally. „Pokud bude Dakar jenom o píscích, naše účast by do jisté míry ztratila na smyslu. Na konečné rozhodnutí ale ještě máme čas,“ konstatoval Honza Kalivoda.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!