Kdo obsadí druhý speciál na letošním šampionátu tahačů po boku Lacka?

20 března 2018, 14:45

Podle dobře informovaných zdrojů se rébus v podobě nového jezdce Buggyry pro letošní šampionát tahačů blíží rozuzlení. Z velké pravděpodobnosti by mohlo jít o účastníka prestižního anglického mistrovství tahačů Oly Janese.

Oly Janese

Tuto teorii podporuje skutečnost, že Oly startuje v britském šampionátu právě na speciálu Buggyra a se spoluprací panuje oboustranná spokojenost.  Kromě toho Angličan hájil rovněž barvy týmu China Buggyra Racing. „Je to hodně dobrý jezdec, jeho výběr by rozhodně neznamenal špatnou volbu,“ konstatoval Olyho čínský spolubojovník David Vršecký, který ovšem zároveň odmítá hovořit o tutovce.

Zvěsti o Janesově angažmá nepotvrzuje, ale ani nevyvrací týmový manažer Jan Kalivoda. „Aktuálně jsou ve hře tři jezdci. Máme svého favorita, nicméně chceme to ještě probrat s Adamem Lackem, který má ovšem aktuálně vzhledem k narození druhého potomka pochopitelně trochu jiné starosti.

V případě volby Oly Janese by Buggyra vstoupila podruhé do stejné, v toto případě anglické řeky. V sezóně 2011 totiž hájil její barvy Chris Levett. Přestože se po konci sezóny dohodly obě strany na ukončení spolupráce, neskrýval David Vršecký nad působením mohutného Brita spokojenost. „Chris byl srozuměn s tím, že permanentně vyvíjíme nové auto, takže ve srovnání s mistrovskými sezónami pohárů ubude. Nikdy ale nedal najevo, že mu to vadí, v případě potřeby mi kryl záda. Parťák do nepohody.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!