Kögel představí na výstavě IAA 2018 návěs Kögel Trucker Trailer

12 září 2018, 21:41

Návěs Kögel Trucker Trailer (KTT) je výsledkem průzkumu mínění, který prováděla společnost Kögel mezi profesionálními řidiči na Truck Grand Prix, Wolf Mile a na odpočívadlech na téma „perfektní návěs pro řidiče kamionů“.

Návěs Kögel Trucker Trailer

Základem KTT je odlehčený rám a nástavba modelu Kögel Lightplus generace NOVUM, který je optimalizován z hlediska užitečného zatížení a hmotnosti. Na přání dotazovaných profesionálů má KTT sedlo vysoké 90 milimetrů, aby byla dosažena větší vnitřní světlá výška představující 2710 milimetrů. Celou řadu dalších požadavků bylo možné jednoduše realizovat díky rozmanitému programu individuální výbavy: Aby bylo zajištěno co největší užitečné zatížení, vyznačuje se výbava návěsu lehkou konstrukcí, například hliníkovými ráfky, hliníkovými podpěrami sedla, hliníkovými vzdušníky, hliníkovou vzpěrou střechy a portálovými dveřmi, vyrobenými z lehkých a velmi stabilních duroplastových sendvičových panelů s voštinovou výplní, známou z letecké dopravy.

Dalším důležitým tématem respondentů byla nakládka a vykládka a také zajištění nákladu. Pro rychlé a snadné otevírání a zavírání plachty jsou použity přímé napínáky bez pásu. Nosnost podlahy je navíc dimenzována pro vysoké zatížení nápravy vysokozdvižného vozíku až 7.200 kilogramů. Aby se minimalizovala práce vynaložená na upnutí nákladu, je KTT opatřen protiskluzovou podlahou.

Díky koeficientům smykového tření protiskluzové vrstvy o hodnotě µ = 0,6 je zapotřebí méně upínacích prostředků. Pro optimální zajištění nákladu je k dispozici ve vnějším děrovaném ocelovém rámu Vario-Fix 24 párů vázacích třmenů se sílou v tahu 2.500 kilogramů na oko. Díky certifikaci DIN-EN-12642-Code-XL není nutné u nákladů s tvarovým stykem žádné další zajištění nákladu.

KTT je dále vybaven odmrazovacím systémem. Tato dlouhá nafukovací vzduchová hadice je namontována pod střešní plachtou. V nafouknutém stavu vytlačí hadice plachtu směrem nahoru do tvaru šikmé střechy a nashromážděnou vodu, sníh a led tak jednoduše a pohodlně odstraní. Řidiči tak splní povinnost odstranit před zahájením jízdy z plachtových střech nákladních automobilů vodu a led, a zabránit tak těžkým nehodám způsobeným pádem ledových ker.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!