Výrobce autobusů Solaris má nového investora

3 července 2018, 14:19

Proces hledání investora pro polského výrobce autobusů Solaris, který probíhá několik měsíců, vstoupil do nové fáze. Společnost podepsala smlouvu se španělskou skupinou CAF, která umožňuje dále jednat o podrobnostech transakce.

Sídlo firmy Solaris

„V průběhu rozhovorů s potenciálními investory pro společnost Solaris jsem zvažovala nabídky jak z polského trhu, tak z jiných zemí. Jsem přesvědčena, že výběrem firmy CAF bude zajištěna slibná budoucnost značky, jejich klientů i zaměstnanců.“ – řekl Solange Olszewska, předsedkyně správní rady společnosti Solaris Bus & Coach SA.

„Investice CAF do společnosti Solaris je potvrzením naší vize růstu. Zároveň se nám otevírají nové, strategické trhy.“ – řekl Andrés Arizkorreta, prezident a generální ředitel společnosti CAF. „Společně se společností Solaris se chceme stát lídry v oblasti řešení městské mobility, zejména v segmentu elektromobility. Chceme nadále používat a rozvíjet značku Solaris, stejně jako zachovat její polský charakter. Kombinace know-how obou společností v oblasti výroby, designu, technologií a služeb, jakož i inovace a zkušenost společnosti Solaris v autobusové výrobě, nám umožní lépe uspokojovat potřeby našich klientů a vytvářet zisk pro naše akcionáře.“

Společnost CAF je španělský výrobce s více než 100 letou historií, která je kótována na španělské burze cenných papírů. Společnost se zabývá projekcí, výrobou, údržbou a prodejem kolejových vozidel. Mezi činnosti firmy také patří nejnovější řešení pro městskou dopravu, včetně e-mobility. Výrobky skupiny CAF najdeme po celém světě, včetně Evropy, USA, Jižní Ameriky, Asie (Indie a Japonsko) a severní Afriky.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!