Bosch SMT 300 najde netěsnosti v sacím i výfukovém traktu

19 června 2017, 15:30

Nové zařízení pro vyhledávání úniku Bosch SMT 300 provádí zkoušky těsnosti na mnoha uzavřených systémech vozidel. Toto kompaktní zařízení umožní najít dokonce netěsnosti vzduchu nebo vody u těsnění oken a dveří.

Kouř s příměsí ultrafialového barviva prochází pryžovou hadicí a rozdělovačem kouře do zkušebního prostoru, a tak lépe zviditelní úniky. Výfukový kužel umožňuje například přezkoušení systémů odvodu spalin. V mobilním použití je SMT 300 napájen z akumulátoru vozidla. Integrován je také testovací režim podtlakem či přetlakem. Tak lze systémy vozidla kontrolovat nejprve bez kouře. Pro hospodárné použití lze regulovat množství kouře.

Přístroj SMT 300 vytváří speciální tzv. „Diagnostický kouř“ (Diagnostic Smoke®).
Pomocí SMT 300 mohou být zjištěny netěsnosti nízkotlakových systémů motoru případně netěsnosti karoserie v prostoru pro posádku i zavazadla.
Barvivo „UltraTrace UV®“ použité přístrojem je jediným schváleným řešením výrobců vozidel (OEM). Pro nalezení netěsnosti jednoduše přivedete kouř „Diagnostic Smoke®“ do testovaného systému a systém osvětlujete bílým světlem z dodané svítilny do doby, než uvidíte, kde kouř uniká. Nebo můžete použít ultrafialové (UV) osvětlení stejné svítilny, které vám umožní vidět fluorescenční barvu přímo v místě úniku. Pokud zjistíte kouř nebo barvivo, našli jste i únik.

Související články

Magazín Formule Bosch 01/2017
Magazín Formule Bosch 01/2017

Vyšlo nové vydání magazínu Formule Bosch 01/2017, který vydává divize automobilové techniky firmy Bosch.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!