Tahače na Mistrovství Evropy obují pneumatiky Goodyear

20 dubna 2017, 13:29

Na Mistrovství Evropy tahačů FIA 2017, avizovaném jako „nejvelkolepější závod tahačů na celé planetě“, bude Goodyear opět všem soutěžícím dodávat své speciálně vyvinuté závodní pneumatiky pro tahače. Vše vypukne na rakouském okruhu Red Bull Ring ve dnech 13. a 14. května 2017.

Goodyear bude opět dodávat závodní nákladní pneumatiky 315/70R22.5. Společnost začala dodávat pro mistrovství speciální nákladní pneumatiky schopné nasazení na závodních strojích o výkonu 1.500 koní a hmotnosti 5,5 tuny již v roce 2004.

Jako výhradního partnera Mistrovství Evropy tahačů zvolila v roce 2016 značku Goodyear na další tři roky Mezinárodní automobilová federace FIA (Federation Internationale de l´Automobile); dále tak prodloužila předchozí dlouhodobé partnerství.

Těšíme se na sezónu 2017, která bude už 13. rokem, během nějž podporujeme evropské závody tahačů. Naše účast v tomto jedinečném sportu nám dovoluje demonstrovat vysokou výkonnost našich závodních nákladních pneumatik, postavených na stejné kostře jako standardní nákladní pneumatiky, které užívají tisíce vozových parků v celé Evropě. Při závodech se také můžeme setkávat s truckovými nadšenci a hovořit s nimi o svém odhodlání podporovat závody tahačů a celý obor dopravy a o svých dalších výrobcích, technologiích, službách a řešeních, která v oboru nemají obdoby,” řekl Benjamin Willot, ředitel marketingu pneumatik značky Goodyear pro užitková vozidla v Evropě, na Blízkém východě a v Africe.

Závodní pneumatiky Goodyear Truck Racing jsou speciálně vyvinuty pro závody tahačů. Jsou zkonstruovány na bázi standardní kostry nákladních pneumatik 315/70R22.5 nejnovější generace, která se vyznačuje velmi vysokou robustností. Pneumatiky obsahují i speciální mezivrstvu, která zabraňuje přehřívání a chrání pneumatiku před poškozením a nadměrným opotřebováváním. Všechny závodní pneumatiky Goodyear jsou vybaveny technologií RFID (Radio Frequency Identity), která jim poskytuje unikátní identitu. Technologii „čipování pneumatiky“ využívají zástupci FIA k monitorování každé jednotlivé pneumatiky, aby bylo zaručeno, že všechny závodní týmy dodržují platné předpisy o počtu a použití závodních pneumatik.

 

Program závodů 2017 FIA European Truck Racing Championship

  •  14. května – Red Bull Ring/Spielberg – Rakousko
  •  28. května – Misano – Itálie
  •  16. června – Slovakiaring – Slovensko
  •  3. června – Nürburgring – Německo
  •  27. srpna – Hungaroring – Maďarsko
  •  3. září – Most – Česká republika
  •  17. září – Zolder – Belgie
  •  23. září – Le Mans – Francie
  •  8. října – Jarama – Španělsko

Související články

Team De Rooy na pneumatikách Goodyear na stupních vítězů
Team De Rooy na pneumatikách Goodyear na stupních vítězů

Holanďan Gerard De Rooy za volantem vozu číslo 500 – kamionu Iveco Powerstar 4x4s vybaveného standardními off-roadovými pneumatikami Goodyear ORD – a Argentinec Federico Villagra v kamionu s číslem 502 překonali 8.500 kilometrů náročného terénu, aby nakonec skončili těsně za dvěma ruskými kamiony Kamaz.

Goodyear vyvinul mobilní aplikaci eCasing Mobile
Goodyear vyvinul mobilní aplikaci eCasing Mobile

Společnost Goodyear dále zdokonaluje svůj úspěšný systém správy protektorů eCasing a zavádí pro něj mobilní aplikaci eCasing Mobile. Aplikace uživatelům umožňuje pohodlnější a rychlejší přístup do systému z mobilního telefonu a zvyšuje tak vyšší účinnost v celém řetězci protektorování pneumatik nákladních vozidel.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!