TimoCom TruckBan – bezplatný portál pro zákazy jízdy

28 února 2017, 10:52

Pravidla pro zákazy jízdy nákladních vozidel v Evropě jsou velmi rozmanitá. V různých zemích platí zákazy pro nákladní vozidla na určitých trasách, silnicích a dálničních úsecích a to ještě navíc ve zcela konkrétní časy. Udržet si v tomto směru přehled je téměř nemožné. Aby tomu tak nebylo, vytvořil TimoCom přehledný portál pro celoevropské zákazy jízdy nákladních vozidel TimoCom TruckBan, který je dostupný ve 14 jazycích.

Předpisy upravující zákazy jízdy nákladních vozidel například v Německu jsou složité. V Německu například nesmí nákladní vozidla o celkové hmotnosti nad 7,5 t a nákladní vozidla s přívěsem jezdit v neděli a o svátcích v době od 0 do 22 hodin. Vozidla, která přepravují určité zboží, však mají výjimku. Za porušení předpisů se v Německu platí pokuta ve výši 120 euro. Tento přestupek lze ale také připsat majiteli vozidla, který poté dle německého sazebníku zaplatí pokutu ve výši 570 euro. Situaci ztěžují také letní zákazy jízdy. Nákladní vozidla o celkové hmotnosti nad 7,5 t ani nákladní vozidla s přívěsem nesmí jezdit v době od 1. července do 31. srpna v sobotu v době od 7 do 20 hodin na některých dálnicích a spolkových silnicích.

Konec zmatků

Pokud pomyslíme, že každá evropská země má svá vlastní pravidla pro zákaz jízdy nákladních vozidel, je obtížné si vše zapamatovat. Opravdu složité to začne být v momentě, kdy k tomu v létě přibudou mezinárodní zákazy jízdy během dovolených. Na to myslela také největší evropská dopravní platforma TimoCom, a proto nyní spouští bezplatný portál informující o zákazech jízdy nákladních vozidel v celé Evropě pod názvem „TimoCom TruckBan“. Zde se může každý zájemce z oblasti dopravy a logistiky kdykoliv rychle a ve 14 nabízených jazycích informovat o víkendových, letních a svátečních zákazech jízdy nákladních vozidel v rámci celé Evropy. Stačí pouze zadat požadovanou zemi a případně také datum a příslušné zákazy jízdy se zobrazí ve strukturovaném náhledu. TimoCom TruckBan je zajímavý zejména pro disponenty a řidiče nákladních vozidel. Portál slouží jako podpůrné médium při plánování tras a díky optimalizaci pro mobilní zařízení také jako užitečný informační zdroj pro všechny řidiče na evropských silnicích.

Více informací o TimoCom naleznete na www.timocom.cz. a TimoCom TruckBan naleznete na www.truckban.info.

Související články

Pět problémů při výměně palet
Pět problémů při výměně palet

Na trhu krátkodobých přepravních zakázek se dodavatelé musí vyrovnat s nízkými maržemi a vysokým časovým tlakem. Když přitom ještě vznikne dluh na paletách, může se zakázka snadno dostat do mínusu. Alexander Oebel, advokát společnosti TimoCom, shrnuje největší problémy při výměně palet do pěti bodů.

TimoCom plní sliby
TimoCom plní sliby

Největší evropská dopravní platforma TimoCom si pro minulý rok dala obzvláště důležité předsevzetí, a sice zvýšit digitální přidanou hodnotu platformy. Jak bylo řečeno, tak se i stalo. Od uplynulého září může více než 36.000 zákazníků využívat funkci ukládání a stahování dokumentů.

Jak funguje výměna palet v Evropě
Jak funguje výměna palet v Evropě

Europalety se momentálně těší velké oblibě. Avšak spíše upravené ve formě stolů, lavic a regálů v „industriálním stylu“. Ve světě dopravy, kde měly palety své původní využití, jsou spíše považovány za jablko sváru. Proč je však pověst palety tak špatná?

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!