Solaris a Stadler vytvoří společný podnik

14 prosince 2016, 18:48

Dne 1. ledna 2017, Solaris Bus & Coach SA a Stadler vytvoří společný podnik pod názvem Solaris Tram Sp. o.o., který bude vyrábět a lakovat skříně tramvají. Solaris Tram a Stadler Polsko se budou společně účastnit výběrových řízení na polském a evropském trhu jako konsorcium, jehož lídrem bude Stadler. Znamená to posílení pozic na trhu obou společností.

V září 2016 firmy Solaris a Stadler oznámily navázání úzké spolupráce a společné vystupování v nabídkových řízeních jako konsorcium. Během následující tiskové konference ve Varšavě, majitelé podniků, Solange Olszewska a Peter Spuhler, oznámili další etapu spolupráce: Solaris Bus & Coach SA a Stadler jako rovnocenní partneři založí společný podnik pod názvem Solaris Tram Sp. o.o.

Solaris Tram bude vyrábět a lakovat skříně tramvají v závodě ve Środzie Wielkopolskiej. Prvotní a finální montáž se bude provádět v závodu Solarisu  ve Wielkopolsku a továrně Stadler Polska v Siedlcy. Společnost Solaris Tram plánuje zvýšit svou produktivitu a současnou výrobu v Środzie Wielkopolskiej chce zdvojnásobit.

Během tiskové konference majitelé obou společností neskrývali svou spokojenost s posílením spolupráce a založením nové společnosti: “Společně dokážeme víc. Pro tento druh spolupráce není pro nás lepší partner než Stadler, který je po celém světě známý jako výrobce kolejových vozidel.“- řekla Solange Olszewska, majitelka a generální ředitelka společnosti Solaris Bus & Coach SA. “Jsme velmi rádi, že jsme pro spolupráci v Polsku našli takového osvědčeného partnera jako je Solaris. Investice do závodu ve Środzie Wielkopolskiej je jistý druh našeho prohlášení, které potvrzuje, jak je pro nás důležitý polský trh, na kterém působíme již deset let. Spolupráce se Solarisem nám umožní nabídnout zákazníkům a cestujícím ještě lepší a pohodlnější řešení tak, aby usnadnila naplňování jejich potřeb.“- řekl Peter Spuhler, generální ředitel a majitel firmy Stadler.

1

Související články

Solaris Urbino 12 Hybrid a Urbino 12 CNG má premiéru na IAA v Hannoveru
Solaris Urbino 12 Hybrid a Urbino 12 CNG má premiéru na IAA v Hannoveru

Polská společnost Solaris Bus &Coach na letošním IAA v Hannoveru představí dvojici nových verzí své nové generace městských autobusů. Mezinárodní veletrh užitkových vozidel IAA v Hannoveru v letošním roce otevře své brány veřejnosti ve dnech od 22. do 29. září a polská společnost Solaris Bus &Coach zde ve světové premiéře představí modely Urbino 12 Hybrid […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!