Unikátní použití největšího letadla světa je nadále inspirující

1 listopadu 2016, 15:17

Přeprava turbogenerátoru z Plzně do Perthu největším nákladním letadlem světa patří k nejzajímavějším událostem v logistice letošního roku. I proto se na DB Schenker obracejí pořadatelé oborových konferencí s žádostí o prezentaci případové studie.

O přepravě 117 tun vážícího generátoru do Austrálie referoval účastníkům logistického fóra Log-In na konci října manažer pro nadrozměrné přepravy Pavel Trnka a na konci listopadu svou případovou studii představí také na bratislavské konferenci Slovlog.

1Je všeobecně známo, že z časových důvodů bylo nezbytné pro přepravu nadměrného nákladu hledat neobvyklé řešení. Specialistům DB Schenker se takové řešení najít podařilo. Návrh využít, největší nákladní letoun světa Antonov 225 Mrija, se ukázal jako velmi dobrý. Nejen proto, že byl dostatečně inovativní a díky tomu se podařilo přepravit obří generátor na opačnou stranu světa v rekordně krátkém čase, ale také proto, že tato netypická zakázka zaujala odborníky i širokou veřejnost doslova na celém světě. Let Antonova 225 z Prahy do Perthu byl velmi sledovaný a všude, kde bylo letadlo k vidění, vzbudilo velký zájem. A právě odborné logistické akce jako Log-in či Slovlog nejlépe slouží k tomu, aby se jejich účastníci mohli blíže seznámit s detaily ze zákulisí přípravy a realizace této netypické přepravy.

Pavel Trnka, manažer nadrozměrných přeprav, DB Schenker

Dobrou představu o tom, jak celá přeprava probíhala, si návštěvníci konference mohli vytvořit při vystoupení Pavla Trnky, který v případové studii velmi detailně popsal technické, legislativní a logistické detaily tohoto náročného projektu, a také díky krátkému videu o celé přepravě. Budeme velmi potěšeni, pokud budeme moci podobné řešení představit a připravit pro další zákazníky.

Související články

DB Schenker otevírá nový moderní terminál v Blučině u Brna
DB Schenker otevírá nový moderní terminál v Blučině u Brna

Mezinárodní poskytovatel logistických služeb DB Schenker otevřel v obci Blučina na Brněnsku další ze svých moderních skladových terminálů. Pobočka je svým strategickým umístěním ideální pro zásobování po České republice, případně ostatních zemí střední Evropy.

DB Schenker se úspěšně vypořádal s nedostatkem řidičů
DB Schenker se úspěšně vypořádal s nedostatkem řidičů

Ekonomický růst, nedostatek zaměstnanců, ale také uprchlická krize ve své kombinaci dělají vrásky českým přepravním společnostem a dopravcům. Trvale přibývá zakázek, ale není dostatek řidičů kamionů, kteří by je odvezli. Do některých destinací se navíc řidiči obávají jezdit kvůli možným útokům uprchlíků. DB Schenker se na problém nedostatku řidičů pojistil fixním zamluvením charterů a může […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!