Arriva Expressy vyrazily na nové moravské linky

25 října 2016, 14:09

V pondělí 3. října se poprvé rozjedou moderní Arriva Expressy na dvou nových autobusových linkách. Jedna spojí Olomouc s Brnem přes Prostějov za 70 minut a 69 korun, druhá Přerov s Brnem přes Kroměříž za 75 minut a 79 korun. Arriva tak poprvé vstupuje s moderními, rychlými a také levnými dálkovými autobusy pod značkou Arriva Express na Moravu.

V úplně nových autobusech MAN pro 59 cestujících s klimatizací, wi-fi, polohovatelnými sedačkami a toaletami budou mít cestující možnost platit za jízdenky také platebními kartami. Studenti s žákovským průkazem budou mít slevu 25%. Většina vozů na nových linkách bude vybavena USB dobíječi a zásuvkami na 230 voltů.

„Pro Arriva Expressy je typické, že mají minimum zastávek, aby dojely do cíle co nejrychleji. Zastavují vždy v centru měst, cestující platí levné jízdné a jezdí na nich pouze nejmodernější autobusy. Pro linky z Olomouce a Přerova do Brna jsme teď v září koupili pět nových autobusů,“ říká obchodní ředitel Arriva Jiří Nálevka. „Poprvé v Česku vyzkoušíme na palubě dálkových autobusů automaty s občerstvením. Nabídnou teplou kávu, chlazené nápoje i drobnosti k zakousnutí. Sortiment bude stejný jako v našich železničních expresech, které jezdí z Prahy přes Olomouc a Přerov do Trenčína. I v autobusech bude platit, že jde vždy o výrobky bez kritizovaného palmového oleje. Ceny občerstvení budou stejné ve vlaku i v autobusech.“

Nová linka Olomouc – Prostějov – Brno

Ve špičce pojedou expresní autobusy na této lince každou hodinu, mimo špičku je interval dvouhodinový. V Olomouci zastavují kromě autobusového nádraží směrem do Brna také v centru u fakultní nemocnice, směrem z Brna pak na zastávce Pionýrská. Jejich jedinou zastávkou je Prostějov, autobusové nádraží. V Brně přijedou cestující na Ústřední autobusové nádraží Zvonařka.

  • Olomouc – Brno: 1 hodina a 10 minut jízdy, základní cena 69 Kč,

žákovské jízdné 15 – 26 let 51 Kč

  • Prostějov – Brno: 45 minut jízdy, základní cena 59 Kč,

žákovské jízdné 15 – 26 let 44 Kč

  • Olomouc Prostějov: 25 minut jízdy, základní cena 34 Kč*,

žákovské jízdné 15 – 26 let 25 Kč*

*cena je shodná s tarifem IDSOK

Nová linka Přerov – Kroměříž – Brno 

Na této lince pojedou autobusy v pravidelném intervalu dvou hodin. V Přerově odjíždí z autobusového nádraží, v Kroměříži z Milíčova náměstí a v Brně přijedou na Ústřední autobusové nádraží Zvonařka.

  • Přerov – Brno: 1 hodina a 15 minut jízdy, základní cena 79 Kč,

žákovské jízdné 15 – 26 let 59 Kč

  • Kroměříž – Brno: 55 minut jízdy, základní cena 59 Kč,

žákovské jízdné 15 – 26 let 44 Kč

  • Přerov Kroměříž: 20 minut jízdy, základní cena 25 Kč,

žákovské jízdné 15 – 26 let 18 Kč

Nákup jízdenek

Jízdenky si mohou cestující kupovat až 60 dní dopředu na internetu na www.arivaexpress.cz, u řidiče přímo v autobuse nebo v obvyklých předprodejních kancelářích na autobusových nádražích, například v Olomouci nebo v Přerově. Všechna předprodejní místa včetně jejich otevírací doby jsou uvedena na webových stránkách www.arrivaexpress.cz

Informace pro cestující

  • Webové stránky www.arrivaexpress.cz (nákup jízdenek, kompletní ceníky, detailní jízdní řády, přepravní podmínky, kontakty na společnost, reklamace a storna jízdenek).
  • Facebookový profil ArrivaExpress (nonstop zákaznická péče, aktuální informace o uzavírkách, mimořádnostech a zpoždění, reklamace a storna jízdenek).
  • Telefonní číslo zákaznické péče Arriva 725 100 725, každý den od 8:30 do 16:30 hod.

První propojení vlaků a autobusů Arriva

Arriva vypravuje každou sobotu ráno železniční expres z Prahy přes Olomouc a Přerov do Trenčína, který se v neděli odpoledne vrací zpět. Cestující tak mohou už teď začít kombinovat cesty vlakovými a autobusovými expressy Arrivy. Příklady rychlých spojení vlak/autobus Arriva:

  • Vlak Praha 8:40 – Přerov 11:28 / bus Přerov 12:00 – Kroměříž 12:20
  • Bus Kroměříž 10:50 – Přerov 11:15 / vlak Přerov 11:30 – Trenčín 13:42
  • Vlak Praha 8:40 – Olomouc 11:10 / bus Olomouc 11:30 – Prostějov 11:55

Od nového jízdního řádu, který začne platit v prosinci, plánuje Arriva výrazně posílit provoz na vlakové lince Praha – Trenčín.

Tisková zpráva Arriva

Související články

Arriva posiluje komunikační tým
Arriva posiluje komunikační tým

Největší autobusový dopravce v Česku mění mluvčího. Nově bude tuto pozici zastávat Nikola Šeligová, která střídá Iva Novotného. Ten se bude od teď věnovat už pouze manažerským úkolům v rámci skupiny Arriva ve střední a východní Evropě.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!